Saturday, August 31, 2013

Offshore Wind Farms: Borkum project and Areva

El passat 26 d'Agost es va acabar la primera etapa del projecte Trianel-Borkum, amb la connexió a la xarxa de 40 aerogeneradors amb una potència de 200 MW. Una segona etapa, amb la construcció i la connexió d'altres 40 generadors, completarà la potència d'aquest parc eòlic amb 200 MW suplementaris. A la fi del projecte, serà el parc eòlic offshore més important construït a Alemanya.

Més enllà de l'aspecte cada cop més impressionant dels aerogeneradors, m'agradaria subratllar que el projecte, d'un cost total de 1,6 miliards de euros, ha estat finançat per 33 serveis industrials municipals i l'empresa Trianel.

Ara bé, el que més m'ha impressionat d'aquest projecte ha estat el fet que les turbines han estat subministrades per la societat francesa Areva: el gegant del nuclear francès, que es presenta a la seva pàgina principal com "Leader mondial de l'énergie nucléaire et acteur majeur des énergies renouvelables".


L'aposta d'Areva per les energies renovables és molt interessant, com ho podeu veure a la seva pàgina. I no solament en el terreny de l'energia eòlica, car també sembla apostar per la solar fotovoltaica. A bon entendeur, salut!

També m'agradaria subratllar que l'aposta pel Mar del Nord i per les turbines d'Areva també és compartida per Iberdrola, que utilitzarà aquesta tecnologia pel projecte de construcció del parc eòlic offshore de Wikinger, qui produirà fins 400 MW d’electricitat a partir de la seva connexió a la xarxa entre el 2016 i el 2017.

Entretant, la base de dades de 4c Offshore ens mostra quin és el estatus de la política energètica del govern espanyol en aquest terreny. Al menys, s'ha de reconèixer al govern del PP que, la seva política decidida en el camp de les energies renovables, ha estat comentada fins i tot per la revista Forbes

No comments: