Thursday, December 12, 2013

ser educat no costa gaire

El patró de la Petite Syrah, una cafeteria situada a la rue Cassini de Niça, ha tingut una idea genial: fixar el preu del cafè en funció de la educació dels clients. Si el client demana un cafè, sense més, li costarà 7 euros. Si afegeix un 'Sis-plau', el preu baixarà a 4,25 euros. Afegint un 'Bondia' a la frase precedent, només li costarà 1,40 euros.

Seguint amb el tema de l'educació, Jawdat Ibrahim, propietari d'un restaurant no lluny de Jerusalem, en tenia ple el pap de veure els seus clients menjar mentre consultaven constantment el seu mòbil. Pitjor encara, de veure parelles que estaven l'un davant l'altre i no es creuaven una paraula i preferien jugar amb els mòbils. És per això que ha pres la decisió de crear una regla que, sense interferir amb la llibertat dels clients, ofereix un descompte del 50% a aquells que deixin en pau el telèfon mentre mengen: "La tecnologia és un avanç. Però quan vostè menja, especialment quan vostè està amb la seva família i amics, vostè pot deixar tranquil el seu mòbil i gaudir del menjar".

I es que, com deia el dramaturg francès Albert Guinon: "Gracies a la instrucció, hi han menys analfabets i més imbècils".

No comments: