Saturday, March 8, 2014

broadchurch (2013)

http://www.youtube.com/watch?v=Qh-K3Za-Fyw
No sé si ja has vist Broadchurch, la sèrie britànica que ITV va emetre fa un any i que Antena 3 deia que anava a emetre el passat mes de setembre (no sé si ja ho hauran fet).

Nosaltres vam veure a France 2 el passat dilluns els dos darrers episodis de la primera temporada. T'he de confessar que feia temps que no veia una sèrie tant ben feta.

L'argument de la sèrie està basat en la descoberta del cos d'un nen de 11 anys al peu dels penya-segats d'un poble costaner del comtat de Dorset (1). Es tracta d'una petita col·lectivitat sense historia que, de cop i volta, es converteix en noticia als mitjans d'informació. Dos investigadors -sobiranament interpretats per David Tennant i Olivia Colman- s'ocupen de resoldre el cas, intentant mantenir lluny a la premsa i també preservar la principal activitat del poble: el turisme. Però les pistes son confuses i els habitants del poble comencen a espiar-se mútuament i comencen a sortir draps bruts per tot arreu. L'ambient esdevé poc a poc irrespirable ... fins el moment del desenllaç, que sorprèn a tothom.

De fet, a fi d'evitar filtracions, el realitzador James Strong va guardar en secret quin seria el desenllaç i no el va comunicar ni als actors de la sèrie. Sols l'actor que representava el culpable de la tragèdia el va conèixer unes setmanes abans de la fi de la primera temporada.

(1) De fet, alguns exteriors van ser rodats també al nord de Cornualles: a Somerset, al canal de Bristol.

No comments: