Monday, March 3, 2014

ikea: biogeografia i business

El Forest Stewardship Council (FSC) va suspendre la setmana passada la seva certificació a Ikea, després de haver constatat que les activitats forestals de la seva filial als boscos russos de la Karelia del Nord no estaven en fase amb les bases de la certificació.

La noticia va ser publicada pel Sunday Times el passat 23.02.2014, però si et deixes caure per la pàgina del FSC veuràs que els problemes amb les filials d'Ikea a Rússia no venen d'ara. Tot i que, tot s'ha de dir, sembla com si el FSC tingui problemes per actuar sinó ho fa sota pressió: la prova en aquest reportatge de l'emissió suïssa kassensturz que es va emetre a una cadena alemanya l'any 2011 (no te'l perdis!).

Seguint amb la tradició, trobo que hi ha una exquisita discreció sobre el tema, tant a les pàgines del FSC com a les d'Ikea. També una gran educació de la part de la penya que ha de controlar els boscos del món per satèl·lit: Global Forest Watch (veure l'entrada biogeografia: the global forest watch). Imagino que una cosa és la tala d'arbres de més de 600 anys i la massacre d'un ecosistema i una altra el business. O el que és el mateix: It's the economy, stupid!

2 comments:

Israel Hands said...

Penso en que la cosa està en si els compradors d´Ikea tenien en compte la certificació del FSC a l´hora d´a dquirir els seus productes.Tú creus que la penya deixarà de comprar a Ikea per què li han retirat la certificació?.Encara diria més,segurament ni sabien tampoc que Ikea tenia aquest tipus de certificació.

Roy Batty said...

Tens tota la raó del món, Hands. Però crec que val la pena de recordar-ho quan anem a comprar un d'aquests mobles de nom impossible i de muntatge improbable.