Friday, March 14, 2014

hypervelocity asteroid intercept vehicle (HAIV)

Corria l'any 1983 quan la Strategic Defense Initiative anava endavant de la ma d'un motivat Ronald Reagan i un pressupost descomunal al que l'antiga Unió Soviètica es va veure incapaç de respondre i que va acabar arruïnant-la. Era l'època del desplegament dels míssils Cruise per tota Europa, de les bombes de neutrons, de la Guerra de les Galàxies, l'hivern nuclear ... Malauradament també era l'època de Culture Club, Spandau Ballet o Irene Cara!  De totes maneres, alguns diuen que la veritable arma de destrucció massiva que tenien guardada al Pentàgon era passar durant 24h sense interrupció aquest vídeo.

Al pensament de cadascú hi havia la consciència de que podíem desaparèixer si aquells que tenien la clau de la destrucció mútua assegurada la feien servir. Però imaginàvem l'espai tant vigilat, que mai no ens podria sorprendre cap meteorit que es dirigís cap a la terra. A més, que no tenien inventariades i seguides totes les peces dels antics coets i satèl·lits que orbiten al voltant de la terra? Anys després han caigut uns quants meteorits sense que ningú els hagi vist venir i ... totes aquelles certeses ... Ja veus el que vull dir, oi?  

Doncs resulta que a l'edició del passat 14.02.2014, la revista Space publicava un article interessant: How Nuclear Bombs Could Save Earth from Killer Asteroids. Res, el vell Bong Wie, que porta anys donant la brasa amb la utilització d'enginys nuclear per interceptar meteorits que es dirigeixin cap a la terra. Molts militars que es demanaven com justificar públicament l'existència de l'arsenal nuclear actual, hauran trobat que és una idea excel·lent i a la que ningú es pot oposar. Jo també considero que és una bona idea ... cas que arribin a alliberar un pressupost adequat per desplegar els sensors necessaris per advertir-nos de l'arribada dels meteorits i a desenvolupar vectors capaços de destruir-los a una distància optima que no faci mistos tots els satèl·lits que'ns orbiten. Estem parlant del mateix, oi que si Bong?

No comments: