Tuesday, March 4, 2014

transició energètica: renovables i economia


Una bona prova de que el món de l'energia està canviant la tenim en Walmart, la cadena lider en el sector de la distribució als Estats Units. Doncs bé, aviat farà un any que el seu president va anunciar que la companyia havia decidit llençar un pla d'acció, que duraria fins el 2020, i que tenia per objectiu la reducció del 20% del seu consum energètic (leds, sistemes de refrigeració eficients, aïllament tèrmic, etc) i no adquirir cap altre tipus d'energia que la renovable de producció pròpia o externa (Walmart és el primer productor en energia solar dels Estats Units). Afegir que aquesta decisió no estava motivada per causes ideològiques, sinó purament econòmiques: amb aquesta mesura la cadena preveia fer un estalvi de 1 miliard de dòlars anuals.

Ara imagina't què passaria si tots els clients comercials i industrials de les companyies elèctriques del teu país seguissin el mateix camí. Es a dir si, per començar, establissin un pla per reduir el seu consum energètic d'un 20%. I si tots decidissin reduir el cost del consum energètic generant la major part del 80% restant pel seu compte, amb energies pròpies, i que la resta que del que no produïssin exigissin als seus subministradors que fos d'origen 100% renovable.

1 comment:

Roy Batty said...

Acabo de llegir a Grist: Walmart is the last place Obama should be making a clean energy speech que, segons un estudi publicat a Environmental Science & Technology pels experts en energia Laura Schewel (UC-Berkeley) i Lee Schipper (Stanford), prenent les dades de consum d'energia i de pol·lució globalment, Walmart continua essent un dels principals contaminadors dels USA