Friday, January 20, 2017

gloria álvarez: el engaño populista

canal youtube - red iberoamérica LIDER

Gloria Álvarez és una figura mediàtica a Guatemala. Es va donar a conèixer fora del seu país gràcies a aquest discurs brillant que va fer al Parlament Iberoamericà de la Joventut, celebrat a Saragossa (Espanya) el 2014, que va esdevenir viral a internet. Es un vídeo que he rebut vàries vegades per amics progressistes i que temo que seguiré rebent els dies que seguiran a la proclamació de Trump.   

Gloria te una oratòria remarcable que ha decidit dedicar a la lluita contra el populisme a Amèrica: podria afegir que ha fet d'aquest combat en leitmotif de la seva activitat militant. Al llibre que va publicar amb el xilè Axel Kaiser, sembla atacar més el populisme d'esquerres, mentre que en aquest altre vídeo adverteix als seus conciutadans sobre el perill del retorn del populisme de dretes. En aquesta entrevista recent d'Univisión, passa en revista les tècniques populistes utilitzades durant la campanya de Trump.

Gloria ha treballat com locutora al programa Viernes de Gloria de l'emissora Libertópolis, i també ha presentat el programa HDP (Hijos de la política) al canal de la TVAzteca Guatemala.

A Wikipedia la defineixen com llibertària, segurament perquè encara no existeix en espanyol un mot adequat per definir la ideologia del Libertarian Party de Gary Johnson. De totes maneres, si et passes pel compte de Gloria a Twitter, no puc excloure que et quedis amb la idea de que Gary Johnson podria ser per ella just un xic menys comunista que Obama

La moralitat de la historia és que potser valgui la pena saber alguna cosa sobre la penya que surt al material que re-enviem. Vull dir que, amb la presidència de Trump, hem vist un munt d'experts a les tertúlies i als articles dels diaris, també vídeos al WhatsApp de penya que es declara contraria al populisme i sembla combatre'l amb una motivació remarcable. Abans de re-enviar coses, recomanaria doncs donar un cop d'ull al producte que ens estant venent, no sigui el cas que sigui tant dolent o encara pitjor que l'altre i estiguem contribuint a defensar idees que no compartim necessàriament. Oops!  Pot ser que és el que acabi de fer amb la publicació d'aquest article? 

No comments: