Friday, April 19, 2019

saturn's rings are disappearing

NASA Goddard - Saturn's Rings Are Disappearing, Youtube, 17.12.2018

El mateix dia que el NASA's Goddard Space Flight Center (1) ho publicava a Youtube (2), la secció de ciències de Público reprenia el comunicat de premsa publicat per Europa Press sobre la desaparició dels anells del planeta Saturn (3): tot el sistema d'anells desapareixerà en 300 milions d'anys, però si tenim en compte el material de l'anell que la nau Cassini va detectar caient en l'equador de Saturn, l'esperança de vida dels anells es redueix a menys de 100 milions d'anys de vida.

Cas que aquesta noticia t'hagi deixat trist i estiguis pensant en què res ja no és el que era, deixa'm dir-te dues coses:
  1. Quan desapareguin els anells de Saturn ja farà temps que tu ho hauràs fet. Així que val més que aprofitis el temps que et queda!
  2. Fa poc més de 100 milions d'anys, quan a la Terra corrien els dinosaures, Saturn encara no tenia els seus emblemàtics anells (4). I com no tenim constància que cap dinosaure caigués en una depressió per aquest motiu, crec que seria una bestiesa que tu ho fessis.

  1. NASA: Goddard Space Flight Center: Home Page, Wikipedia
  2. NASA Goddard - Saturn's Rings Are Disappearing, Youtube, 17.12.2018
  3. Saturno se está quedando sin anillos, Público/Europa Press, 17.12.2018
  4. Elsa Velasco: Los anillos de Saturno no existían en la época de los dinosaurios, La Vanguardia, 20.01.2019

No comments: