Sunday, April 25, 2021

can we cool the planet?

Arte Découverte - Pouvons-nous refroidir la planète?, YouTube, 16.04.2021
Nova - Can We Cool The Planet?, YouTube, 20.11.2020


Cada any, l’activitat humana genera 37.000 miliards de tones de CO₂ que s'afegeixen als 1.000 miliards de tones alliberades a l’atmosfera des de l’inici de la revolució industrial. Un cop emès, el diòxid de carboni pot trigar al voltant d'un mil·lenni a desaparèixer, d’aquí la urgència de trobar solucions si volem deixar un planeta habitable per les generacions futures..

Avui m'agradaria compartir amb tu aquest documental que NOVA va publicar el 11.11.2020 i que Arte TV va difondre fa uns dies (pots trobar els enllaços de les versions en anglès i en francès a la llegenda del vídeo). Ben Kalina i Jen Schneider ens presenten en aquest documental un munt d'iniciatives on investigadors de tot el món participen en la recerca de solucions, no solament per acabar amb les emissions que estem produint actualment, sinó també en la recuperació del CO₂ alliberat a l’atmosfera des de l’inici de la revolució industrial. I entre aquestes iniciatives, vàries que han sortit del politècnic de Zürich.

Un documental molt i molt recomanat, ple de bones notícies. Hi ha solucions per resoldre el problema. Cal doncs agafar el toro per les banyes i aplicar-les amb seny!

No comments: