Tuesday, December 19, 2023

com trobar la contrasenya d'un wi-fi

CNET - How to Find the Password for Any Wi-Fi Network You've Connected To, YouTube, 28.03.2022


Conec un paio que és un xic asocial i que, de vegades, té unes maneres de fer que em deixen perplex.

Durant les festes de Cap d'Any del 2022-2023, la família de la seva dona va organitzar un sopar a casa d'uns dels seus cunyats. La seva dona va insistir per anar un xic més d'hora perquè feia temps que no veia a la seva germana i tenia ganes de xerrar amb ella, també per si necessitava ajuda per preparar el que fos. Quan van arribar, com ell es temia, mentre les germanes bescanviaven informacions sobre la família, el seu cunyat va aprofitar l'avinentesa per tancar-lo a una habitació i passar-li per l'ordinador les fotos de tots els viatges que havien fet aquell any.

Just en el moment en què estava avaluant com li explicaria a la policia l'assassinat per escanyament del seu cunyat, va recordar haver vist el vídeo amb què he obert el post d'avui. Un vídeo que et mostra els passos a seguir per recuperar la clau Wi-Fi de la xarxa a la qual està connectat un Mac o un PC Windows.
Et proposo donar-li un cop d'ull:, recorda d'activar els subtítols del vídeo si tens problemes de comprensió de la llengua anglesa seleccionant la teva llengua de preferència.
També havia vist com es podia recuperar la clau Wi-Fi des d'un mòbil Android a un munt de vídeos de l'Índia que havia vist córrer per YouTube. Però ell tenia un vell Samsung amb una antiga versió d'Android i va trobar que la idea que li acabava de passar pel cap era molt més divertida. Més encara, recordant que el seu cunyat no tenia ni idea de com funcionava el programa de configuració del router i que no li seria gens fàcil canviar la clau del Wi-Fi. I encara més, pel fet que just davant de casa dels cunyats hi havia un pàrquing utilitzat durant el dia pels treballadors de les oficines del barri que estava gairebé buit durant la nit.

Just en el moment que el seu cunyat anava a passar-li les fotos d'unes vacances a Cadaqués, li va dir que seria genial veure-les mentre es prenien un mojito, i va demanar-li si podria preparar-ne dos de ben carregats, com ell sabia fer-los. Quan el cunyat va sortir de l'habitació per anar a preparar-los, el meu conegut va aprofitar per trobar al seu ordinador la clau del Wi-Fi i la va anotar.

Pel meu conegut, el sopar va ser gairebé igual d'insuportable que la sessió de fotografies que va ensenyar-li el seu cunyat. Però l'endemà, es va recuperar d'aquell tràngol publicant el nom del Wi-Fi i la seva clau a una pàgina d'immigrants, oferint-los la possibilitat de baixar-se films, àlbums de música i de fer trucades gratuïtes, preferentment durant la nit, aprofitant en el cas dels immigrants sud-americans la diferència horària que existeix amb el continent americà.

Tot i que el pàrquing que hi ha davant de casa del cunyat està molt més concorregut des de fa uns mesos, ningú sap encara si aquella desagradable acció de càstig va funcionar car, com tots sabem, els routers tenen les seves coses.


Espero no haver-li donat cap idea a ningú per aquestes festes. Més que res perquè, el que va fer aquest conegut amb el Wi-Fi del seu cunyat, va ser francament lleig i desagradable.

Naturalment, hi ha un munt de maneres de protegir les teves contrasenyes. Un dia que tingui temps en veurem algunes. Una de les millors però, segueix sent no fer mai el que va fer la noia del vídeo.


No comments: