Friday, December 1, 2023

sólo le pido a dios (español, hebreo y árabe)

Sólo le pido a Dios (español, hebreo y árabe) - Alma Sufi Ensamble ft. León Gieco y Gastón Saied, YouTube, 24.11.2023


A Buenos Aires, al barri de Colegiales (1), es troba un centre cultural islàmic conegut amb el nom de Tekkia Sufí (2). Ocupa un edifici construït per l'Asociación Civil Cultural Yerrahi para la Difusión del Islam. Al seu interior hi ha majòliques (3) que van arribar des de Granada, fustes tallades al Marroc i catifes de Pèrsia, Xina i Turquia (4).

Va ser en aquest edifici on León Gieco (5) va organitzar la gravació d'una nova versió del seu tema: Sólo le pido a Dios (6). I ho va fer junt amb Nuri Nardelli, vocalista de l'Alma Sufí Ensamble (7), i un cantant de la comunitat jueva, Gastón Saied,. Just per fer memòria, aquest tema creat per León Gieco el 1978 i es va fer conegut arreu del món gràcies a la magnífica interpretació que va fer la cantant argentina Mercedes Sosa.

Un tema punyent que pots veure al vídeo amb què he obert el post d'avui, interpretat per primera vegada en espanyol, àrab i hebreu, sota l'objectiu de reunir tres llengües amb un lema: Tres idiomes, un mateix cor. I una demanda per la pau a l'Orient Mitjà.

Un tema que no puc sentir mai sense experimentar una gran emoció, i que desconeixia que també va ser interpretat fa 10 anys per Bruce Springsteen.

Bruce Springsteen - Sólo le Pido a Dios, YouTube, 17.09.2013


  1. Wikipedia: Colegiales (Buenos Aires)
  2. Ignacio Risso: Tekkia Sufí, el edificio de Colegiales que se construyó para “desconectarse del mundo”, Billiken, 17.07.2023
  3. Wikipedia: Mayólica [en] [fr] [es] [ca]
  4. Viaje al interior de la tekkia sufí, el edificio que sorprende en Colegiales y tiene tesoros de todo el mundo, Clarín, 25.03.2022
  5. Wikipedia: León Gieco [en] [fr] [es] [ca]
  6. Wikipedia: Sólo le pido a Dios [en] [fr] [es] [ca]
  7. Alma Sufí Ensamble: YouTube, Instagram

No comments: