Wednesday, December 27, 2023

the dark side of the moon

VideoFromSpace - Moon’s Farside Crosses Earth’s Face - DSCOVR Satellite Time-Lapse Video, YouTube, 05.08.2015


El Deep Space Climate Observatory (DSCOVR) (1) és un satèl·lit que es va llançar el febrer de 2015 i té com a missió la vigilància en temps real del vent solar. Aquesta vigilància és crítica per a la precisió i el temps d'anunci de les alertes i de les previsions meteorològiques espacials de la NOAA (2), enviant advertències precises sobre esdeveniments meteorològics espacials, com les tempestes geomagnètiques.

A més d'aquesta informació, el satèl·lit manté una visió constant de la Terra proporcionant, entre altres, observacions científiques sobre la capa d'ozó, la vegetació, l'alçada dels núvols i els aerosols dispersos a l'atmosfera.

El vídeo amb què he obert el post d'avui data del 2015 i ens mostra, davant de la part il·luminada pel sol de la Terra, la cara oculta de la Lluna, que mai és visible directament des de la Terra. Pots trobar més detalls sobre aquesta imatge a un article publicat a la pàgina de recursos científics de la NASA (3), on també podràs descarregar-te la imatge original, un GIF animat o el vídeo amb què he obert el post d'avui.

Per tancar el post d'avui, m'agradaria proposar-te que veiem junts un vídeo de la missió xinesa Chang'e-4 (4), que el 03.01.2019 va reeixir a realitzar el primer allunatge a la cara oculta de la Lluna.
Recorda d'activar els subtítols del vídeo si tens problemes de comprensió de la llengua anglesa seleccionant la teva llengua de preferència.
Insider Tech - China Is The First To Land On The Dark Side Of The Moon, YouTube, 03.01.2019


  1. Deep Space Climate Observatory: Home page || Twitter ||
  2. National Oceanic and Atmospheric Administration: Home page || Wikipedia [en] [fr] [es] [ca]
  3. From a Million Miles Away, Moon Crossing Face of Earth, All NASA Science Resources, 30.01.2018
  4. Wikipedia: Chang'e-4 [en] [fr] [es] [ca]

No comments: