Thursday, January 9, 2014

agro-industria i ... ecologia

El magazine Cooperation, editat per una de les dues cadenes més importants de supermercats de Suïssa, publica aquesta setmana un article dedicat a l'empresa Wauwiler Champignons. Com podeu veure a les instal·lacions industrials de l'imatge de l'esquerra, res no deixa imaginar que un centenar de persones treballen en la producció de 7'000 kg diaris de xampinyons, cultivats sobre un substrat de palla barrejada amb fems de cavall i gallinàcia. Que gairebé el 40% de l'energia consumida per l'empresa tingui el seu origen en els 3'800 m2 de plaques solars que equipen els sostres de les naus. I que un digestor de biogàs tradueix els residus de palla i fems en un estalvi de 70'000 litres de gasoil per any. Acabar dient que, per totes les activitats de neteja (i el consum dels sanitaris), s'utilitzen exclusivament les reserves acumulades d'aigua de pluja, el que permet economitzar 2,6 milions de litres d'aigua de la xarxa per any. Amb tot però, potser que el més frapant de l'article sigui la justificació que el patró de l'empresa dona a les seves instal·lacions: «J’aime la nature et je pense qu’on doit laisser un monde vivable à nos descendants.» (veure l'article complet)

3 comments:

Israel Hands said...

Un exemple a seguir.Quan s´en donaran compte d´una vegada per aquí baix?

Roy Batty said...

Quan es prohibeixi l'entrada al consell d'administració d'una empresa que vas estar defensant amb bec i ungles mentre estaves al govern ... vull imaginar.

Israel Hands said...

Imagines be.Clar que aquí deuen preguntar-se què collons fa un polític europeu quan es retira (voluntariament o per què ja ningú el vota,és igual).