Tuesday, January 14, 2014

rotten technologies?



Avui a la feina, mentre analitzàvem un intent repetit d'intrusió a la nostra xarxa que venia de Xina, m'he recordat d'un article que vaig llegir al IB Times del 11.01.2014: The Rise Of China's Drone Fleet And Why It May Lead To Increased Tension In Asia. De manera resumida, els atacs coordinats pels hackers que treballen per l'exèrcit xinès per accedir els secrets industrials arreu del mon. En particular les tecnologies de la producció d'armament USA, i com Xina està equipant el seu exèrcit amb la tecnologia punta dels drons dissenyats per aquell país. 

De fet, he pensat que no estaria malament obrir la xarxa a la intrusió, de manera a que el hacker es pogués baixar quelcom de l'estil d'un virus com ara Stuxnet, que li va costar milions de dòlars al govern iranià, quan el virus va fer pols les centrifugadores del seu programa nuclear.

En realitat, passar tecnologies podrides (rotten technologies) gràcies a virus introduïts en software destinat a fotre en l'aire instal·lacions industrials, és una vella idea de Ronald Regan que, cansat de que la Unió Soviètica avancés tecnològicament gràcies a una imposant organització pel robatori de secrets industrials, va donar l'ordre a la CIA de posar en marxa l'operació Farewell, que va tenir com a resultat el sabotatge del pipeline que l'URSS estava construint a Sibèria (pots trobar la versió de la CIA en aquest enllaç).

Això dit pot ser una bona idea evitar de veure el film que els francesos van fer el 2009 sobre el tema i preferir-li l'excel·lent reportatge franco-canadenc realitzat per Jean-François Delassus el 2007, i del que pots trobar els seus dos episodis a dailymotion: L'Affaire Farewell [1/2] [2/2].

4 comments:

Roy Batty said...

El Periódico (15.01.2014): Els EUA van manipular 100.000 ordinadors de tot el món per als seus fins d'espionatge

Israel Hands said...

Mestre,no sé si forma part de la teva feina defensar el vostre sistema informàtic (amb tot el que hi teniu dins)dels atacs dls hackers dállà on vulgui que vinguin.Ho dic per què amb el bagatge que portes de lectura de novela negra i espionatge segur que ho faries de collons.
Ara,explica´m,que se sent quan un es troba amb un d´aquests fregats al mes pur estil Tom Clancy, Frederic Forsyhe o John Le Carré?

Roy Batty said...

Deixant la feina de banda, també he observat alguns atacs a casa. Imagino que son joves en pràctiques. Perquè la veritat és que, els que son bons de debò, ni els veus ni deixen cap tipus de traça. Amb això vull dir que si arriben a entrar als sistemes de les grans multinacionals, fer-se la il·lusió d'aturar-los és d'un gran optimisme. Però, amargar-se la vida creient que tenim alguna cosa als ordinadors de casa (o de la feina) que puguin interessar a algú, és caure en un nivell de vanitat que he de confessar que no és el meu.

Israel Hands said...

Home,de ben segur que si encara tens alguna foto d´en Bou al pc i t´entra un hacker,se li treuran les ganes de tornar a fer una incursió de cop.