Sunday, January 26, 2014

us army: projecte per reemplaçar soldats per robots

Maxime Musqua, sabotejant per Canal+ el
6ème Forum International de la Cybersécurité
Segons unes declaracions del General Robert Cone del passat 15 de Gener al "Army Aviation Symposium" d'Arlington, recollides per Defense News (20.01.2014), l'exèrcit americà estaria analitzant on i com es podrien reemplaçar milers de soldats per robots (veure també The Telegraph, 21.01.2014)

A causa de les retallades pressupostaries del Congrés, l'exèrcit americà estaria treballant en la reducció dels 540'000 efectius actuals, que haurien de passar a 490'000 a finals del 2015 i a 420'000 a finals del 2019. Les reduccions dels efectius ja han començat a la Navy, on part de les tasques realitzades per humans estan essent reemplaçades per automates i/o robots (no confondre amb cyborgs), fonamentalment a les funcions de suport. Un altre exemple potencial consistiria en la reducció del personal destinat a assegurar la logística de les bases militars que els USA tenen desplegades arreu del món, car aquestes son cada cop menys necessàries amb l'us de drons tripulats des de bases situades als USA. El reemplaçament també es donaria en el front, tot i que els cyborgs dels films no son exactament l'idea amb la que es treballa actualment (Defense News, 22.01.2014).

Pots deixar-te caure per les pàgines del  CNAS (Center for a New America Security), donar un cop d'ull al dossier Preparing for War in the Robotic Age i baixar-te el PDF "20YY: Preparing for War in the Robotic Age".

Entretant et diré mig en conya que, per allò de fer-te una idea de com pot ser el futur, pensis en tornar a veure la trilogia de Terminator (sembla que un nou film està en preparació per 2015) i comença a entrenar-te com va fer na Sarah Connor pel dia en que l'equivalent de Skynet entri en acció. Però com fins i tot Terminator et semblarà depassat quan et miris aquest vídeo ...

Per acabar amb una nota de humor dir que, el meu escepticisme natural contra la confiança cega dels no iniciats en tot allò que els venen els enginyers es va veure confirmat ahir amb l'emissió de "Le Petit Journal" de Canal+ on, Maxime Musqua i una telecomanda, van ser suficients per sabotejar els més sofisticats sistemes de cyberseguretat que es presentaven al 6ème Forum International de la Cybersécurité de Lille. El dia que algú pirategi el primer dron i li insereixi un codi de "Return to Sender" comprendràs millor a què m'estic referint.

Més informació sobre per on van els tirs:
Això però no és el futur, és avui:

No comments: