Tuesday, June 23, 2020

fisherman's blues

The Waterboys - Fisherman's Blues, Youtube

The Waterboys era una banda que, fins al 1988 no era gaire coneguda fora de les fronteres del Regne Unit. Personalment, malgrat el panegíric ditiràmbic que li dediquen a Wikipedia (1), tampoc crec que fossin molt coneguts al Regne Unit. Aquell any, a causa d'una d'aquelles històries èpiques anestesiantes que adoren els crítics musicals i que et deixo el plaer de llegir a Wikipedia, van enregistrar un tema que seria la imatge de marca de la banda: Fisherman's Blues (2). Un tema que va arribar a ser 3er al Billboard americà i, pel que veig a Youtube, un tema que segueixen explotant encara avui als seus concerts.

En qualsevol cas, un tema que em va enganxar des del mateix moment en què un company de la feina em va passar el CD perquè l'escoltés. Avui et passo dos vídeos: un amb la versió original dels Waterboys i un altre amb la versió en espanyol que enregistrar en 2010 Celtas Cortos.

Espero que t'agradin ambdues versions ... malgrat tenir una lletra amb una lògica on es barregen conceptes marítims i ferroviaris que no sempre és fàcil de seguir.

Celtas Cortos - Blues del pescador (Fisherman´s blues), Youtube, 30.10.2010


  1. Wikipedia: The Waterboys [en] [fr] [es] [ca]
  2. Wikipedia: Fisherman's Blues [en] [fr] [es] [ca]

No comments: