Tuesday, June 16, 2020

un punk d'humor

Saturday Night Live - History of Punk, Youtube, 25.09.2013

Saturday Night Live (SNL), és un programa que l'NBC va començar a emetre en 1975. A la Wikipedia en català el descriuen com un programa de sàtira política i cultural americana, que presenta petits "gags", paròdies d'anuncis televisius, curts i vídeo clips representats per actors, un convidat setmanal, que acostuma a iniciar el programa amb un monòleg preparat, i un convidat musical que tocarà una de les seves cançons a la mitja part del programa.
Pot ser que aquest tipus de programa et digui alguna cosa sobre altres que s'han presentat com a molt originals a Espanya, però com sempre em diuen que fa molt de temps que vaig marxar del país i no 'm'entero' de res, millor que ho deixi aquí.
A l'emissió del 13 d'abril del 2013, SNL va presentar un documental de ficció que vaig trobar molt divertit. Aquest documental presentava una banda punk dels anys 1970: Ian Rubbish and The Bizzaros i, per donar-li més credibilitat a la història, Steve Jones dels Sex Pistols fa un brillant cameo al documental.

Ian Rubbish and The Bizzaros es presenta al documental com una banda que, en sintonia amb les altres bandes punk d'aquella època, detestava a la policia, menyspreava a la reina ... Però davant de la sorpresa de tothom, membres de la banda i públic, Ian Rubbish, el seu vocalista, es presenta com un fervent admirador de Margaret Thatcher.

Si, al principi, tothom creu que es tracta d'una broma pesada, els membres de la banda el fan fora quan descobreixen que l'admiració de Rubbish per la Thatcher i la seva política són ben reals. Expulsat de la banda, Rubbish escriu dos temes ditiràmbics dedicats a Margaret Thatcher: "Living in the Gutter" i "Sweet Iron Lady". Thatcher acaba invitant-lo a la seva residència al 10 Downing Street per prendre un te i petar la xerrada junts davant de les càmeres de la TV.

Als comentaris del vídeo pots trobar gent a qui el personatge interpretat per l'Ian Rubbish del documental els recorda la carrera de Morrissey. Però com conec gent a qui li agraden The Smiths i d'altres als qui li agrada molt Morrissey, crec que és molt millor deixar-ho aquí per avui.

No comments: