Wednesday, March 24, 2021

estacions d'esquí abandonades (1/2)

Les infos d'Alex - A la découverte de stations de ski abandonnées, YouTube, 15.02.2021

L'augment de les temperatures està provocant canvis que no sempre veiem als telenotícies. El passat 15 de febrer, Alex Muffon (1) publicava a YouTube un vídeo: A la découverte de stations de ski abandonnées que vaig trobar molt interessant sobre el canvi climàtic i l'abandonament actual de 170 estacions d'esquí a França. Si un 80% d'aquestes estacions són petites estacions de caràcter local, el vídeo també ens presenta grans complexos en estat d'abandonament.

En els casos on la recuperació de les seves instal·lacions no presenta cap mena de solució, organitzacions de benèvols com Mountain Wilderness (2) es dediquen al seu desmantellament. Però, segons les previsions, el nombre d'estacions que tancaran durant els anys vinents serà massa important perquè organitzacions com aquesta puguin respondre al seu desmantellament.

Si el vídeo ens presenta altres solucions per evitar el tancament i desmantellament de les estacions d'esquí actualment abandonades o que s'abandonaran a mesura que augmenti l'impacte del canvi climàtic, m'agradaria tancar el post d'avui amb dos vídeos. Al primer, uns estudiants de Science Po de Toulouse ens presentaven l'estat d'abandonament en 2018 de l'estació d'esquí del Puigmal, tancada en 2013. El segon vídeo ens presenta la reobertura de l'estació, ara un parc d'activitats de lleure, programada el desembre del 2019 amb el finançament d'una mancomunitat de municipis i el coaching del fabricant d'esquís Rossignol.

Puigmal : Une station de ski abandonnée dans les Pyrénées, YouTube, 08.02.2018

France 3 Occitanie - Neiges catalanes : la station du Puigmal rouvre ses pistes, YouTube, 15.11.2019


  1. Alex Muffon: Youtube, Twitter
  2. Mountain Wilderness: Home page

No comments: