Friday, March 26, 2021

estacions d'esquí abandonades (2/2)

Tev - Ici Japon: L'étrange station de ski abandonnée, YouTube, 09.09.2018

Si el passat 24 de març vaig compartir amb tu un article que contenia uns vídeos impressionants d'estacions d'esquí abandonades a França (1), avui m'agradaria compartir amb tu un vídeo d'una immensa estació destinada als esports d'hivern que està abandonada a Corea del Sud (2).

Situada a l'extrem nord-est de Corea del Sud, propera a un poblet anomenat Heul-ri al comtat de Goseong (província de Gangwon) estic segur que les imatges del vídeo no et deixaran indiferent per diversos motius. En primer lloc, per les dimensions del complex. En segon lloc, perquè tot està intacte i no hi ha cap senyal ni de robatori ni de vandalisme.

Personalment, el que m'ha impressionat més és la proximitat del complex a la Zona Desmilitaritzada (DMZ) que separa les dues Corees, el seu estat d'aparent abandonament, el fet que no es vegi una ànima enlloc i les portes obertes d'edificis de la DMZ on ningú no sembla haver-se atrevit a emportar-se res.


  1. Veure Estacions d'esquí abandonades (1/2), publicat en aquest blog el 24.03.2021
  2. Jim Powell: South Korea's abandoned ski resort near Winter Olympics venue - in pictures, The Guardian, 20.01.2018 || Nam Hyun-woo: Ski resort abandoned in Olympic shade, The Korea Times, 12.02.2018

No comments: