Friday, March 12, 2021

l'aragonés y lo catalán en l'actualidat

Aragón TV - Charrín charrán: Valderrobres, Facebook, 13.06.2020


Charrín Charrán és un magazín d'Aragón TV destinat a difondre la cultura i la llengua aragoneses. Les seves emissions van començar el diumenge 5 de maig de 2019 i és el primer programa d'aquesta cadena que es fa en llengua aragonesa (1).

Per motius que em semblen malauradament obvis, la pàgina de Wikipedia en espanyol no menciona aquest programa. Pels mateixos motius, a la pàgina en català de Wikipedia és l'únic programa que es menciona d'aquesta cadena. E la nave va ...

El juliol del 2019 a Temps de Franja, en un article de lectura recomanada, ens deien que, malgrat que l’espai s’emet mig d’amagatotis els diumenges de bon matí, ha gaudit d’una bona rebuda: l’última edició emesa abans d’escriure aquest editorial, la del 16 de juny, ha assolit un 10,8% d’audiència, dada que supera dos punts la mitjana de la cadena (2).

Avui m'agradaria compartir amb tu un programa de Charrín Charrán dedicat a Vall-de-roures on s'utilitzen, sense subtítols!,  dues de les llengües cooficials d'Aragó: l'aragonès i el català (punxa aquí per veure el vídeo). Per aquells que no hagin escoltat mai parlar la llengua aragonesa (i en són molts més dels que hom creu) crec que pot ser molt interessant descobrir-la. 


Altres lectures recomanades:

Altres vídeos que et recomano veure:
  1. Wikipedia: Aragón TV [es] [ca]
  2. Charrín, Charrán: una flor no fa estiu… o l’inici d’un canvi?, Temps de Franja n. 142, juliol-agost 2019

No comments: