Wednesday, July 30, 2014

rècord de precipitacions!

Ja és oficial! segons MeteoNews, aquest mes de juliol ha batut tots els rècords de precipitacions [1] ... i el mes encara no ha acabat! Segons un mapa de MeteoNews, la precipitació va superar el 140% de la mitjana mensual a Suïssa Occidental (>260% a Lausanne), i el 300% als relleus de Friburg. Hi han Carreteres tallades i rius de fang una mica per tot arreu [2]. A gran part de la Suïssa Occidental les precipitacions van superar dues vegades la mitjana mensual. El Jura, la regió entre l'Oberland de Berna i el llac Léman i el cantó del Valais han estat les regions més humides i han batut tots els antics registres. 

Avui encara a la meva feina estaven bombejant aigua del subsol i reemplaçant les moquetes del primer pis, després que amb la tempesta brutal del dijous passat l'aigua entrés pels llocs més insospitats.  En fi, perquè et facis una idea, el clavegueram estava tant saturat que es van obrir de cop les tapes del WC del tercer pis: tranquil, l'aigua estava neta! No ho puc confirmar, però avui ens deien que ens hem sortit millor que una escola de negocis de reputació internacional a la que se'ls ha inundat el centre de càlcul. El  nostre, tot i estar sota terra, està preparat per tot i ha aguantat bé.

En fi, aviam si l'anticicló que s'ha instal·lat a Escandinàvia [3] comença a bellugar, deixa de ploure (i de nevar a les muntanyes!) i podem tornar a veure el sol un dia d'aquests [4]. Just perquè et facis una idea, avui s'ha passat el dia plovent a Lausanne i les temperatures han oscil·lat entre els 11°i els 14°C. el que no està gens malament per un mes de Juliol, fins i tot a Suïssa!

No comments: