Tuesday, July 29, 2014

zero-energy house built in Maryland



Et proposo donar-li un cop d'ull a aquest vídeo del National Institute of Standards and Technology (NIST) dels USA. D'acord, podrien haver escollit un narrador més entusiasta. Però, més enllà de l'encert en el càsting, es tracta d'un test fet pel NIST amb una casa standard americana, ocupada per una família virtual de quatre persones, en un estat on l'hivern no és exactament el de Califòrnia.

L'objectiu era construir una casa-laboratori que hauria de tenir un consum igual a cero (diferència entre l'electricitat produïda i la consumida) en un estat que no te les condicions climàtiques de Califòrnia. La casa es va construir amb el doble de l'aïllament estàndard, amb una barrera d'aire per minimitzar l'intercanvi de temperatura amb l'exterior i 32 panells solars. El sobrecost estimat, en relació amb una casa similar construïda segons els estàndards, va ser de US$ 132.700.

Si, malgrat les intenses nevades hivernals que van tenir lloc durant un any de mesures, la casa va produir 441 kilowatts més dels que va consumir, caldrà seguir l'evolució dels preus dels materials abans que aquest tipus de construccions s'imposin també per la seva rendibilitat econòmica.

Font Net-zero energy test house exceeds goal; ends year with energy to spare, Science Daily, 01.07.2014

No comments: