Tuesday, December 2, 2014

el canal de nicaragua II


A principis d'enguany publicava una entrada en relació a la construcció d'un canal a Nicaragua i, entre altres, deia que: La premsa espanyola sembla no donar massa crèdit a la realització d'aquest projecte per HKND Group, principalment a causa de les dificultats de l'obra (veure el vídeo de igeo.tv) i la seva inexperiència en el sector de l'enginyeria civil. Els australians del The Sidney Morning Herald semblen un xic menys escèptics.
 
Segons The Watcher, els treballs d'excavació començaran aquest mes, al bell mig d'una gran polèmica a causa del seu impacte ecològic. Malgrat els treballs d'ampliació realitzats recentment al Canal de Panamà no podrà acollir els grans super petroliers i els grans porta-contenidors que està previst que puguin passar pel futur canal de Nicaragua.
Segons les estimacions dels ecologistes, el nou canal i la seva infraestructura, des de les carreteres fins als pipelines cap a les centrals elèctriques, poden destruir o alterar gairebé un milió d'hectàrees de selva tropical i aiguamolls. Això no inclou el Llac de Nicaragua, que subministra en aigua potable a la majoria dels nicaragüencs, i que els crítics afirmen que podria contaminar-se amb el trànsit de vaixells que, a més de contaminar l'aigua amb productes químics industrials, poden introduir plantes i animals invasors destructius.


The Watcher: A new canal through Central America could have devastating consequences, 29.11.2014

No comments: