Tuesday, December 16, 2014

the future is now


Robox 3D Printer
Fa cosa d'una setmana vaig rebre, entre altres, un catàleg publicitari d'una cadena de bricolatge suïssa: Jumbo. I barrejats entre serres mecàniques, claus, escales d'alumini i pintures de tots tipus vaig trobar tres productes que no m'esperava veure aquí.

En primer lloc 3doodler, una mena de llapis que per 80 euros et permet crear objectes en 3D. Podria passar-me hores explicant-te el que fa, però millor que't miris aquest vídeo (1) .

En segon lloc, un scanner 3D Sense per 329 euros. També en aquest cas, et proposo que li donis un cop d'ull a aquest vídeo. o, si ho prefereixes, en aquest altre del The Ben Heck Show. I, com crec que ja t'hauràs imaginat, en tercer lloc una Robox 3D Printer per un preu de 1200 euros que ... aquí també et proposo mirar-te aquest vídeo.

Objectes que no fa res eren pura ciència ficció i que podem trobar entre la ferralla d'un magatzem de bricolatge. D'acord, a nivell de tecnologia i de resultats encara hi han coses a fer i la qualitat del resultat deixa que desitjar. I pel que fa al preu, tot i que els que he donat no son els de Jumbo, crec que aviat també els veurem baixar: en concret el del scanner i el de la impressora.

Però la TV i els seus telenotícies ens recorden la força de les idees que fan tot el possible per retornar-nos al passat aprofitant-se de les tecnologies del futur.


  • (1) No surt al catàleg publicitari del que parlem però, just per uns dòlars de més, hi ha un altre producte que me sembla molt més interessant: LIX 3D Pen. Mira't aquest vídeo i aviam que't sembla.

No comments: