Sunday, December 28, 2014

john walker

earth: the day and night regions at this moment
(punxa aquí per obtenir una imatge actualitzada)
Avui m'agradaria parlar-te de John Walker (1) el fundador d'AutoDesk, l'empresa lider en el design en 3D aplicat a la manufactura industrial, la construcció i l'enginyeria civil. Si la seu mundial de la companyia es troba a Califòrnia, la seu europea es troba en un lloc discret de la República de Neuchâtel, al país que John Walker va escollir per viure des de 1991, quan va deixar la direcció de la companyia.

Una de les coses que més sorprenen de Walker és la seva pàgina personal: fourmilab.ch, (2), on l'interès pel contingut no queda amagat pels artificis d'un grafisme que ell coneix millor que ningú. El seu índex ens descobreix la importància que el personatge atorga entre altres temes a l'humor, però també ens reserva algunes sorpreses, com la referència, a la rubrica: Business, Economics, and Politics de dos llibres del geògraf i anarquista Pyotr Kropotkin: Anarchist Communism: Its Basis and Principles (1887) i Anarchist Morality (1897).

Crec que els articles relacionats amb la informàtica ens mostren un àlbum de velles imatges per la nostàlgia, del moment en que va deixar AutoDesk. Es per això que m'interessen molt més els articles relacionats amb la ciència, una passió que sospito que es va veure reforçada després de la seva primera visita al CERN el 2013, i que ocupa una part important de les piulades del seu compte a twitter (2). I en relació a la ciència, destacaria els articles i les aplicacions relacionades amb l'astronomia, entre els que destacaria els següents:
No m'agradaria acabar sense parlar d'una de les seves aplicacions més interessants: Calendar Converter, que't permet de traduir una data entre diferents calendaris: civils, religiosos o informàtics, ... entre els que pots trobar el Gregorià, Julià, Hebreu, Islàmic, Persa, Maya, ... o també el de la Revolució Francesa, el de Unix o el de Excel!

Finalment, afegir que una de les particularitats més interessants de fourmilab.ch és que totes les seves referències corresponen a articles redactats pel autor. Si fas un tomb per la pàgina, veuràs que tant pel que fa a la ciència com a la política i l'economia, la lectura dels articles de John Walker ens mostren un dels personatges més interessants que mai he vist.

No comments: