Sunday, January 18, 2015

google offers instant translation in 36 languages

https://www.youtube.com/watch?v=jZII2ksensw
punxa aquí o a la imatge per veure el vídeo

Potser hagis vist Dune i recordis aquells aparells que permetien a éssers de diferents planetes comunicar-se amb l'ajut d'un micròfon especial, que traduïa la seva llengua a la dels altres i viceversa. Si punxes aquest enllaç podràs comprovar que Google ha polvoritzat aquella ciència ficció amb aquesta aplicació.

Si ja utilitzes Google Translate, si t'has instal·lat la barra de traducció al teu navigador o l'utilitzes al teu smartphone, ja hauràs pogut comprovar la potència d'aquesta eina. Més encara si has utilitzat la càmera a l'estranger per traduir-te un missatge incomprensible o, a un restaurant, un menú del que no entenies res.

El que avui m'agradaria proposar-te és utilitzar l'aplicació Google Translate del teu smartphone: comprovar que tens tres opcions a disposició: la càmera: que't permet capturar una imatge i traduïr-la, el text: que't permet entrar un text, traduïr-lo i escoltar-lo en més de 30 llengües ...

I el micròfon ... que't permet enregistrar el que li diguis al telèfon, veure el resultat en forma de text i escoltar-ho. Com pots comprovar si fas la traducció inversa, en l'estat actual del programa, has de pensar en parlar clar, fer frases curtes i molt ben estructurades, sense possibilitat d'equívocs. En general, funciona! No està encara completament a punt, però done'm-li un temps pels reglatges i veurem quin és el seu impacte. Jo crec que estem davant d'una eina revolucionaria.

No comments: