Wednesday, September 14, 2016

escalfar aigua amb energia fotovoltaica?

imatge de Ron Tandberg publicada a Joel Jean (2015): What is the future of solar energy?,
Quora, 11.08.2015
A l'edició del mes d'agost del magazine Electro Suisse (1) vaig trobar un article molt interessant del que't passo l'abstract:
La utilització de panells solars tèrmics per a la producció d'aigua calenta s'ha generalitzat a Suïssa. Malgrat aquest fet, l'article defensa la idea de que els preus cada vegada més baixos dels panells solars fotovoltaics permeten considerar la idea de produir electricitat i utilitzar-la per escalfar aigua gràcies a una bomba de calor. I si seguint amb els resultats de l'estudi que es presenta a l'article, els rendiments d'ambdós sistemes: el tèrmic i el fotovoltaic, són comparables pel que fa a la producció d'aigua calenta, el cert és que l'elecció dels panells fotovoltaics permet d'emmagatzemar l'excés de producció d'electricitat produint aigua calenta, que es pot emmagatzemar en un diposit (un vell company de la feina té un gran thermos de 800 l instal·lat al sotan de casa on emmagatzema l'aigua calenta) o, de manera més convencional, en bateries. La conclusió de l'article és que fer aquesta elecció permet al propietari augmentar la seva autosuficiència alhora que la simplificació de la instal·lació i la reducció dels seus costos.

  1. BAUMGARTNER, Franz (2016): PV-Strom verheizen. Flexible Nutzung von Solarstrom erhöht Autarkiegrad, Electro Suisse, VSE/AES, Bulletin 8/2016, pp. 37-39.

No comments: