Monday, September 19, 2016

sobre l'energia positiva a la ciutat de carl jung

RomoloTavani/iStock/Thinkstock,
publicat a nachhaltigleben.ch
Seguint amb l'edició del mes d'agost del magazine Electro Suisse (1) del que't parlava fa uns dies, un altre article va retenir tota la meva atenció.

Küsnacht és una petita ciutat del cantó de Zürich on Carl Jung va obrir la seva clínica, on Thomas Mann es va exiliar de l'Alemanya nazi i on Tina Turner es va poder amagar del fisc americà.

I és també a Küsnacht que, per raons d'eficiència energètica i mediambiental, es va derruir una casa adossada construïda durant els anys 50's i, al seu lloc, es va construir en 2010 un nou edifici amb un volum idèntic. El nou edifici es va equipar amb un sistema fotovoltaic i una bomba de calor geotèrmica que supera els requisits del standard d'eficiència energètica de la confederació Minergie "P-Eco" (2).

El resultat més interessant d'aquesta nova construcció va ser el d'extrapolar, a partir de l'experiència, que cada nova construcció substituint un vell habitatge unifamiliar podria arribar a una producció d'energia solar superior al 200% o 300% del seu consum. I que pel que fa a la rehabilitació dels blocs d'apartaments, l'experiència ja està demostrant que la producció potencial d'electricitat d'origen solar pot superar entre el 50% i el 200% del seu consum.


  1. RUFER, Daniel & TOGGWEILER, Peter (2016): Plusenergie-Einfamilienhaus. Erfahrungen und Perspektiven. Electro Suisse, VSE/AES, Bulletin 8/2016, pp 27-29
  2. MINERGIE-ECO/P-ECO/A-ECO

No comments: