Tuesday, July 17, 2018

citroën 2cv - 4 roues sous 1 parapluie

Paris Tourisme: 4 roues sous 1 parapluie - Paris aboard a 2CV, Youtube, 24.07.2013

Avui m'agradaria compartir amb tu una altra entrada dedicada al vell Citroën 2CV, familiarment conegut al món francòfon com la "Deuche" o també com la "Deudeuche" (1). Més concretament un concepte de turisme realitzat amb un 2CV que porta per nom: 4 roues sous 1 parapluie (2), amb una interessant modalitat anomenada: Virée Paris Eternel en 2CV électrique 1H30.

Pots veure de què va la cosa, i en la llengua que et faci més ràbia, als enllaços que pots trobar més avall. Si prens la versió en espanyol de la pàgina de turisme de la vila de Paris, veuràs que tot comença amb una acollidora benvinguda d'un xofer cultivat i simpàtic, vestit amb l'elegància resultant de combinar la samarreta de Du Quois (Harry Ditson) i el barret de Chocolate Mousse (Eddie Tagoe), membres d'un remarcable comando de la resistència francesa a Top Secret! (1984). L'elegància d'una samarreta que l'inspector Jacques Clouseau (Peter Sellers) ja havia presentat en societat anys abans a The Pink Panther Strikes Again (1976).

Seguint amb la versió en espanyol de la pàgina de turisme de la vila de Paris trobaràs que, després que el xofer que serà el teu guia s'hagi presentat, començarà l'aventura:
Para empezar, un viaje de los sentidos  el motor se poner a zumbar, exhalando su inimitable sensación de libertad. Luego la 2CV se lanza valientemente sobre los adoquines parisinos para una inolvidable escapada a cielo abierto por la calles de París, cómodamente instalado en el terciopelo rojo de la 2CV, gozando de las divertidas anécdotas, a veces inéditas, compartidas con fervor por un conductor loco por París ¡y muy atento a sus huéspedes!
No he utilitzat mai aquest servei i no conec el tipus d'anècdotes que pot explicar el guia. Sols desitjo que el nivell del seu espanyol superi el dels traductors de l'Office du Tourisme de Paris, que han traduït una indigesta frase en francès: "les souvenirs heureux du passé que la 2CV ravive immanquablement au cœur de ceux qui ont un jour fréquenté la demoiselle" per una frase d'equívoca interpretació en espanyol: "la 2CV reaviva inevitablemente los recuerdos de todos aquellos que ya se subieron a la doncella".

En cas d'escapada romàntica a Paris, el preu del servei i les vistes de la capital, que al vídeo es descriuen com: "driving in a postcard" poden pagar la pena. A menys que la teva parella tingui una passió compulsiva per Astérix et Obélix, només em quedaria per recomanar-te que no espatllessis la nit amb un sopar a Nos Ancêtres Les Gaulois, que jo et diria de deixar per més endavant. a una sortida entre company@s.


  1. Wikipedia: Citroën 2 CV
  2. 4 roues sous 1 parapluie: Home Page, [fr] [en] [es]; Paris - Site officiel de l’Office du Tourisme et des Congrès [fr] [en] [es]

No comments: