Monday, July 16, 2018

johnny winter - be careful with a fool

Johnny Winter - Be Careful With A Fool, Youtube, 19.11.2008
Johnny Winter from Danish TV in 1970 with Tommy Shannon on bass and Uncle John Turner on Drums

Avui fa quatre anys, a poc més de 200 km d'on s'estava celebrant el Montreux Jazz Festival (1), ens deixava una llegenda del blues: Johnny Winter (2). Dos dies abans havia participat al Cahors Blues Festival (3). La mort el va trobar sol, als seus 70 anys, a l'habitació d'un hotel a Bülach, al nord de Zürich (4).

Amb només 15 anys ja havia creat la seva primera banda amb el seu germà menor Edgar i havia publicat el seu primer àlbum a un segell de Houston. Després d'abandonar l'escola per provar sort a Chicago, va tornar al seu Texas natal per tocar amb diverses bandes i acompanyar les estrelles del blues. Famós per la seva virtuosa guitarra i el seu llarg cabell blanc, Johnny Winter es va guanyar la notorietat a la fi dels anys 60 tocant al Newport Jazz Festival (5)  amb B. B. King, (6) un dels seus (i dels meus!) ídols, i a Woodstock.

Junt amb aquest record, avui m'agradaria compartir amb tu el vídeo amb què he obert aquesta entrada, un tema molt més impressionant que el sweater de Uncle John Turner (7): i sols els déus saben fins a quin punt em va impressionar quan el vaig veure.


  1. Montreux Jazz Festival 2014
  2. Wikipedia: Johnny Winter [en] [fr]
  3. Cahors Blues Festival - Press Book 2014 - 33ème édition
  4. Carnet Noir. Johnny Winter, Légende du Blues, retrouvé mort en Suisse, Le Matin, 17.07.2018
  5. Newport Jazz Festival
  6. Wikipedia: B. B. King [en] [fr].  B. B. King, que ens deixaria 10 mesos després que ho fes Johnny.
  7. Uncle John Turner: Home Page \\ “Uncle John” Turner Dies

2 comments:

Israel Hands said...

I,a més a més de la seva virtuositat amb la guitarra,li he de reconèixer una veu totalment integrada amb el que toca.

Roy Batty said...

Au plaisir d'avoir de tes nouvelles, Hands. Espero que tot vagi bé.

Doncs res, que l'efemèride em va fer recordar un doble CD d'una oferta que fa anys vaig trobar no recordo on, amb una recopilació dels seus millors temes. I que durant mesos no escoltava res d'altre. Fins i tot quan baixava en carro a BCN, i m'esperava que dormissin per ficar els CD's: una passada, sobretot durant el trajecte entre Chambéry i Aix-les-Bains, ... amb la vista del Parc naturel régional du Massif des Bauges. Ho recordo com si estès conduint ara mateix. Una passada!