Wednesday, July 11, 2018

joey ramone on conan o'brien's (july 1999)

Joey Ramone on Conan O'Brien's - July 1999 (Subs en español), Youtube, 11.05.2016

Conan O'Brien (1) entrevistava a Joey Ramone (2) dos anys abans que aquest ens deixés. En aquell moment, Jeffrey Ross Hyman, nascut a una família jueva de Forest Hills, al barri de Queens (NY), arrossegava un limfoma des de feia cinc anys. Una greu malaltia que, com pots veure en aquesta divertida entrevista, no va poder acabar amb el seu sentit de l'humor ... tampoc amb una remarcable educació.

Com pots comprovar diàriament a les emissions de la TV, hom pot passar el càsting per dirigir un programa de gran audiència sense fer prova d'un mimin d'intel·ligència emocional. M'explico. Si ja has vist l'entrevista (3), hauràs comprovat que O'brien bromejava sobre els títols de les cançons relacionats amb el cervell amb algú que tenia un historial psiquiàtric que havia començat des del moment en què va nàixer (4) (5) (6). També va ser sorprenent que O'brien li demanés a algú que seguia un tractament de quimioteràpia (6) si havia pensat alguna vegada en tallar-se el cabell. Seguint amb l'entrevista, va ser remarcable que li demanés a algú que feia cinc anys que arrossegava un limfoma, i a qui la seva companya havia deixat per anar-se amb Johnny Ramone (7) si havia pensat en casar-se. El surrealisme total va arribar quan O'brien va acabar posant en dubte amb una ganyota l'amor per la vida que va manifestar-li algú a qui aquesta se li estava escapant. I just per acabar amb l'entrevista, mencionar la manca d'elegància d'O'brien en la manera d'acomiadar a Joey quan es va acabar el temps patrocinat per la discogràfica del nou àlbum de Ramones.

Joey va saber donar una lliçó d'estil, d'educació i de sentit de l'humor a O'brien al llarg de l'entrevista. Clar que, recordant el que Joey havia dit sobre Johnny Rotten, tampoc puc descartar que l'humor amb què Joey va fer front a l'entrevista no tingués alguna cosa a veure amb quelcom que hagués pogut deixar a la mà a O'brien i de la seva banda en el moment de l'encaixada de benvinguda.

Com sóc home de bona fe, prefereixo pensar que tota l'entrevista no va ser sinó un cúmul de preguntes desafortunades. I que amb el temps, O'brien i els seus guionistes van poder superar el seu handicap emocional amb una dieta rica en fòsfor i fibra, molta fibra, combinada amb un llarg i intensiu tractament d'empatia gràcies a un treball pràctic basat en visites a diferents hospitals oncològics.

I just per parlar dels darrers dies de la vida de Joey recordar que, mentre era a l'hospital, va demanar-li a la seva mare i al seu germà que volia acomiadar-se amb una super festa pel seu 50è aniversari. El nombre d'artistes que mai havien passat a visitar a Joey a l'hospital però que van manifestar la seva disposició per actuar a la festa va ser impressionant. Joey va morir un mes abans de fer els 50 anys (8): el seguirien Doug Colvin (Dee Dee Ramone) en 2002 i John Cummings (Johnny Ramone) en 2004. La mort de Joey no va impedir la celebració de la festa (9), donant l'oportunitat a tots els participants d'expressar tot allò que no van anar a dir-li quan estava al llit de l'hospital.

Sagrada coincidència, vaig descobrir el vídeo de l'entrevista d'Obrien per atzar, a principis del mes de Juny d'enguany, mentre escoltava un tema de l'àlbum que presentava O'Brien a l'entrevista. Una entrevista que, malgrat tot el que t'hagi pogut dir, no t'hauries de perdre. Mentre la veus, aprofitaré per sentir un tema que no em cansava d'escoltar a la ràdio quan era jove.

Rock and Roll Radio - Ramones, Youtube, 28.01.2006


  1. Wikipedia: Conan O'Brien [en]
  2. Wikipedia: Joey Ramone [en][fr]
  3. Joey Ramone on Conan O'Brien's - July 1999 (Subs en español), Youtube, 11.05.2016
  4. Hyman was something of an outcast, diagnosed at 18 with obsessive–compulsive disorder (...) At birth, Joey was born with a parasitic twin, which was a malformed Siamese twin growing out of his back. The twin was incomplete and thus it was surgically removed (cf. 1)
  5. Cat Jones: How OCD Killed Joey Ramone, Beyond the Barbed Wire, 04.03.2016
  6. Mickey Leigh (2009): I slept with Joey Ramone, A Punk Rock Family Memoir. Simon and Schuster, 2011. Jeffrey Ross Hyman va ser un nen, un adolescent, un home de qui els metges havien dit que mai faria res de bo a la seva vida a causa dels seus problemes de salut. La van encertar amb l'espina bífida, l'esquizofrènia i el limfoma que finalment va acabar amb la seva vida. Sobre que no faria res de bo a la seva vida ...
  7. Poca gent recorda que, a part del seu autoritarisme al sí de la banda, Johnny Ramone simpatitzava amb les idees del partit republicà (Reagan era el seu president preferit!), i era membre de la National Rifle Association (Wikipedia: Johnny Ramone).
  8. Joey Ramone: Godfather of punk, Morbid New Jersey, 10.01.2012
  9. John Holmstrom publicava a punkmagazine.com el mateix dia del que hauria estat l'aniversari de Joey un article sobre aquesta festa pòstuma. John Holmstrom: Life's A Gas! Joey Ramone's Birthday Bash Hammerstein Ballroom, punkmagazine.com, 19.05.2011

No comments: