Friday, March 29, 2019

daddy lessons ...

Beyoncé & Dixie Chicks - Daddy Lessons, Youtube, 07.11.2016
2016 Country Music Awards


Mort de riure amb la cara de circumstàncies d'alguns "cowboys de diumenge" davant el show brutal del 2016 Country Music Awards (CMA), pocs dies abans de l'elecció de Donald Trump com a presidents dels USA. Un show alt en color protagonitzat per Beyoncé i unes altres texanes que havien estat durant molt de temps marginades de l'escena country: les Dixie Chicks. Marginades, per algunes de les lletres dels seus temes, però sobretot per l'enrenou que es va organitzar quan Natalie Maines va declarar a Londres en 2003 que, com a texana, s'avergonyia què el president dels Estats Units (George W. Bush) també fos de Texas.

Imagino la contrarietat d'alguns dels "cowboys de diumenge" davant del show. Molt en particular per la composició de la banda de Beyoncé: els instruments de vent i el personal a l'escena. Per exemple, el bateria, el senyor de l'harmònica, el grup d'instruments de vent, ... en fi, tu ja m'entens. Per acabar-ho d'adobar, estic segur que també tindrien problemes per digerir l'actitud de la majoria de les cowgirls, que tenien pinta de passar-ho de conya. Entre elles, una altra texana mítica de la galàxia country: Miranda Lambert.

Et passo dues versions d'aquest bon tema de Beyoncé: Daddy Lessons, el dels CMA i un cover remarcable de les Dixie Chicks amb la seva banda.

dixiechicks: Dixie Chicks - Daddy Lessons (Live), Youtube, 24.08.2017

No comments: