Tuesday, May 14, 2019

mars insight mission


No sé si a tu també et passa. Hi ha dies en què se't fa cansat sentir parlar de l'anticicló de les Açores i et demanes: quin temps deu estar fent ara a Elysium Planitia? Quines temperatures deuen estar suportant ara mateix els instruments de la sonda InSight?

No t'has d'amoïnar si et fas aquest tipus de preguntes, és una reacció normal. 
Gràcies a les investigacions d'un geògraf insigne de l'UAB, exiliat a New Mexico pels seus deutes de joc amb el president del gremi de transportistes de Viladecans, es va descobrir que les persones que havien patit una abducció per extraterrestres mostraven un alt interès per la climatologia de Mart. Una patologia que s'estenia a les persones que havien assistit a la lectura d'algunes tesis doctorals que prefereixo no mencionar.
A fi de respondre a la teva curiositat, a Mars Weather, una pàgina de la missió Mars Insight, pots trobar informació meteorològica de la plana coneguda amb el nom de Elysium Planitia.

Per defecte, les temperatures es veuen en °F, has de punxar sobre °C perquè comencis a sentir una sensació de fred molt més intens de la que sentiries si et diguessin que tens un examen sobre un llibre de David Harvey: Teorías, leyes y modelos en geografía - Explanation in Geography (1969).

Deixa'm afegir que no veuràs les temperatures en temps real. Però les que veuràs et donaran una petita idea de quina roba has d'agafar per les teves properes vacances a Mart. Recorda que, ara per ara, només hi ha bitllet d'anada.

No comments: