Friday, May 17, 2019

university college cork - seminari sobre la guerra civil

Si encara no tens reservat res pel divendres vinent, et proposo agafar un avió per anar al Seminari: On the 80th Anniversary of the end of the Spanish Civil War, que tindrà lloc a la Lewis Glucksman Gallery de l'University College Cork (UCC), de 13h30 a 18h30.

Coordinat per Rafael Jaime i Carlos Garrido, del Department of Spanish, Portuguese and Latin American Studies (UCC SPLAS), aquest seminari en commemoració del final de la Guerra Civil espanyola reuneix perspectives literàries, visuals, històriques i personals amb l'objectiu de difondre el debat sobre els records de la guerra. De manera molt resumida, aquest és el programa:
  • 13:30-14:00 - Seminar Introduction by Rafael Jaime and Carlos Garrido
  • 14:00-15:00 - A Place of Greater Safety: Irish Aid Worker Mary Elmes and the Child Refugees of the Spanish Civil War by Clodagh Finn (journalist)
  • 15:00-15:30 - Cultural Responses to Barbarism in Galicia: The Case of Alexandre Bóveda Post 1936 by Martín Veiga (UCC SPLAS)
  • 15:30-16:00 - Places and Spaces of the Republican Exodus of 1939 in Catalonia at the End of the Spanish Civil War by Rafael Jaime (UCC SPLAS)
  • 16:00-16:30 - Coffee break
  • 16:30-17:30 - Peadar O’Donnell: An Irishhman in Spain, 1936 by Donal Ó Drisceoil (UCC, Department of History)
  • 17:30-18:30 - Closing Remarks. The Spanish Civil War. Eighty years later by Eduard Puigventós (Autonomous University of Barcelone)

Recordant un jove poeta francès: Marc Ménégoz, i la frase que se li atribueix poc abans de ser assassinat pels nazis en 1944: "L'humor és el somriure de la revolució" ...

Els assistents que ho desitgin poden dirigir-se a la fi del seminari al punt de venda on Rafael Jaime signarà dedicatòries del seu cèlebre best-seller: Cròniques Mexicanes. També accedirà a una sessió de selfies amb els seguidors de la seva obra: "encara que vinguin de Terrassa, de Viladecans o del Departament de Geografia de l'UAB", com va precisar a la conferència de premsa on es va presentar aquest event.

Finalment, els actes oficials acabaran al vespre amb una recepció oficial a casa de l'autor, amb la participació d'un insigne hispanista de Villanueva del Trabuco, membres del politburó d'una fundació amb ànim de lucre, coneguda amb el nom de Geògraf Solitari, i els participants a l'acte que s'hi vulguin afegir. La vetllada estarà amenitzada pel grup: Antonio F. y sus mariachis.

4 comments:

sinfu said...

Espero que vingueu tots. Sobretot sabent que el Doc s'ha ofert ha pagar les birres de després del seminari...

Israel Hands said...

Doncs ja em fa ràbia no anar: per veure a l'autor i que em dediqui el llibre i per la temàtica de l'event.També em fa ràbia per les birres que pagarà el Doc,tot i que a ell el veuré aquest proper Diumenge (be,suposo,que encara no m'ha dit a quina hora vindrà amb els alumnes).Si mes no,espero què algú del GS pugui fer acte de presència.En fi Sinfu,què vagi força be el seminari i a veure si el coffee break el pots substituir per un beer break.

Roy Batty said...

Pel que fa a la visita d'en Doc, jo he escoltat alguna cosa sobre 21 alumnes i que series tu qui pagaria les birres, Hands. Però no em facis massa cas, que igual no ho he entès bé.

Sobre l'event del Dr. Jaime crec que hauríeu de fer un esforç. Vejam si ara el deixareu sol amb el de Terrassa, el de Viladecans i l'Antonio F. y sus Mariachis.
A mi m'agradaria poder anar-hi, però m'han encarregat la preparació del sermó del diumenge de la Scots Kirk de Lausanne. I si l'anul·lo dient que és per anar a Cork s'ho prendran malament.

Israel Hands said...

Crec que amb un saler per cap s'hauran de conformar i les birres me les fotré sol.I el Sinfu no ha de patir,que la companyia tampoc està tant malament.Be,a no ser que als precs i preguntes algú li pregunti sobre la teoria del cercle doble vs.el cercle únic (sobre tot si finalmenmt a aconseguit substituir el coffee break pel beer break).I para compte amb els semons,que ja et veig de convidat a l'esglesia de Toloriu per a animar als feligresos.