Wednesday, May 8, 2019

oriol nel·lo - geògraf, urbanista i professor de la uab


Oriol Nel·lo (1) és conegut com a geògraf, urbanista, polític i professor del departament de geografia a la Universitat Autònoma de Barcelona (2). Tot i que, si t'he de ser sincer, a l'època on vam coincidir en aquell departament, era molt més conegut per ser el "germà de Dani Nel·lo" (3), remarcable saxofonista que tocava a Los Rebeldes (4), una banda de rockabilly de Barcelona.

No m'ho he cregut mai, però al bar de la facultat corria el rumor de què, sorprès del fet que l'assistència a la lectura de la seva tesi doctoral fos molt inferior a la dels concerts on tocava el seu germà, es va decidir a publicar com pocs ho han fet, a dirigir un munt de tesis doctorals, a dirigir l'Institut d'Estudis Metropolitans de Barcelona (1988-1999), ser Diputat al Parlament de Catalunya (1999-2004) i Secretari per a la Planificació Territorial del Govern de la Generalitat de Catalunya (2003-2011), ...

Però malgrat haver-se deixat la pell (també una barba professoral) i haver reeixit una carrera acadèmica i política remarcables, la biografia que Wikipedia li dedica al seu germà segueix sent molt més llarga que la que li han dedicat a ell.

Si has anat als concerts d'en Dani (5) i no has sentit parlar mai de l'Oriol et proposo que punxis l'enllaç a twitter que encapçala aquesta entrada i llegeixis l'entrevista que va publicar fa uns dies Nació Digital (6). Si la trobes tan interessant com jo l'he trobat, pots deixar-te caure pel seu blog, on trobaràs una mina d'articles interessants. Si no fos el cas, a Youtube pots trobar un munt de temes interpretats per en Dani que val molt la pena d'escoltar.

Una encaixada molt forta, Oriol. Com no és probable que ens tornem a veure pel departament, vejam si un dia tornem a coincidir a les arribades de l'aeroport del Prat.


  1. Wikipedia: Oriol Nel·lo || Home Page
  2. UAB: Departament de Geografia - Oriol Nel·lo Colom
  3. Wikipedia: Dani Nel·lo
  4. Wikipedia: Los Rebeldes || Los Rebeldes - Mescalina (1986), Youtube, 03.02.2011
  5. Los Rebeldes: No quiero verte, Rebeldes 79 y Dani Nel-lo, Youtube, 14.06.2010. Noches de luz días de gas. Grabado 28 de marzo de 2009, Sala Luz de Gas, Barcelona.
  6. Pep Martí: Oriol Nel·lo: «El turisme de masses prové de les vacances pagades i és una conquesta obrera», Nació Digital, 01.05.2019

No comments: