Monday, July 15, 2019

zebrating-art



Amb el temps he anat desenvolupant un cert malestar cada cop que rebo una fotografia o un vídeo on se m'amaga el nom del seu autor i, eventualment, també el lloc on han estat capturats. Es el que em va passar quan vaig veure a twitter aquesta obra de Street Art sense cap referència ni a la seva autoria ni al lloc on es troba.

Vaig buscar la seva referència gràcies al tan criticat cercador de Google, en aquest cas el cercador d'imatges. La recompensa va ser descobrir que aquesta obra d'art de carrer feia part d'un conjunt conegut amb el nom de Zebrating-Art (1), desenvolupat inicialment a la vila de Mannheim, més tard també a Berlín i Stuttgart, per dos artistes remarcables de Mannheim: una mestra, Johanna Heinze, i el seu company, un fuster que desitja ser conegut solament sota el nom de Björn (3).

Com pots veure a les imatges i als vídeos que pots trobar a les referències d'aquest article, la particularitat d'aquest estil d'art urbà rau en què les obres romanen invisibles fins que no les veus des d'un angle determinat. Interessant, oi?

Amb tot però, com tot el que he trobat a Facebook o a Youtube són velles imatges o vells vídeos, no puc descartar que ho hagin deixat córrer per a passar a una altra cosa.

SWR Beitrag: Zebrating (21.09.2011), Youtube, 16.04.2012

  1. Zebrating-Art: Facebook, Youtube,
  2. Zebrating Urban Street Art, moinid.com, 19.11.2012
  3. Fabian Christ: Zebrating Street Art, Euromaxx, Deutsche Welle, 17.10.2011

No comments: