Friday, July 5, 2019

erik wernquist - wanderers

Erik Wernquist - Wanderers, Youtube, 04.08.2015
see also on Vimeo
Aconsellat veure el vídeo en alta definició al teu ordinador!
  1. Punxa la icona Youtube per obrir aquesta pàgina
  2. Ara punxa l'engranatge i selecciona la qualitat (1080p està força bé)
  3. Punxa el quadrat que tens més a la dreta per veure el vídeo en full screen,
Avui m'agradaria compartir amb tu un curt que em fa somniar cada cop que el veig: Wanderers (1). Una visió que el suec Erik Wernquist (2) va crear en 2014 sobre una idea personal del que podria ser l'expansió de la humanitat al sistema solar, basada en idees i conceptes científics del que podria semblar el nostre futur en l'espai, si alguna vegada succeeix.

Els llocs representats a la pel·lícula són recreacions digitals de llocs reals del sistema solar, construïts a partir de fotografies reals i dades cartogràfiques, en funció de la seva disponibilitat.

Sense cap història aparent, la idea d'aquest curt és mostrar una visió fantàstica i plena de bellesa de la natura que envolta els mons veïns i, sobretot, fer-nos viure aquesta visió com si fóssim allà.

Erik Wernquist va prendre en préstec idees i conceptes d'autors de ciència-ficció com ara Kim Stanley Robinson i Arthur C. Clarke, entre altres. Visualment, va seguir els consells del pintor Chesley Bonestell, un mestre mític de l'art espacial.

Amb el permís de la seva vídua, Ann Druyan, també va agafar en préstec la increïble veu de Carl Sagan, amb extractes del seu llibre: Pale Blue Dot: Una visió del futur humà a l’espai, 1994, Random House - la principal font d'inspiració 'aquest curt.


  1. Wanderers: home page, vimeo, youtube, wikipedia
  2. Erik Wernquist: home page, vimeo, youtubetwitter., IMDb
  3. Veure Carl Sagan - Traveller's Tales, publicat en aquest blog el 12.12.2018

No comments: