Monday, August 26, 2019

graziano locatelli




Avui m'agradaria proposar-te que li donis un cop d'ull a l'obra d'un artista italià que, segons el dia, es qualifica a si mateix de destroyer o d'assembler: Graziano Locatelli (1)

Locatelli construeix les seves obres amb materials trencats en milers de peces i combina les rajoles, el ciment, la cola o les plaques de metall de manera a fer aparèixer escultures amb figures humanes que sorgeixen violentament d'un mur o del sòl.

Alguns crítics d'art afirmen que a Locatelli li agrada crear disrupcions, però de manera controlada i precisa (2). Altres diuen que, a causa d'una infància caòtica, l'artista ha desenvolupat una fascinació intensa i inquietant pels objectes trencats (3).

Segons un senyor que vaig conèixer a un bar, que diu que és un entès en aquestes coses, cal fixar-se en les imatges per veure que les obres de l'artista s'exposen en galeries d'art per a la seva venda. Car si Locatelli fes les seves performances a una estació de metro, faria anys que no sortiria de les comissaries.

Una altra informació molt interessant que m'ha passat aquest senyor (s'hauria de confirmar, crec) és que, amb cada obra que adquireixen, els compradors reben un pot de bicarbonat i un altre de Blanco España per a la neteja de les rajoles i mantenir amb un blanc impecable a les seves juntes.


  1. Graziano Locatelli: Home page, Instagram, Facebook
  2. Inês Milhazes: Breaking Sculptures By Graziano Locatelli, IloboYou.com, setembre 2018 (I Lobo You | Boca do Lobo's inspirational world Exclusive Design)
  3. Sculptures par Graziano Locatelli, Journal du design (JDD), abril 2016 ... no et perdis el comentari que va deixar un lector!

No comments: