Wednesday, August 14, 2019

in a galaxy far far away ...


Hubert Zitt és un professor de la Universitat de Ciències Aplicades de Zweibrücken (RFA). Conegut per les seves conferències científiques sobre Star Trek i Star Wars (1), va decidir transformar en una mena de gegant R2D2 un petit i trist observatori astronòmic del campus de Zweibrück amb l'ajuda del seu sogre, un mestre pintor i uns estudiants amb ganes de pujar nota o, simplement, de passar-s'ho bé.

Si la imatge que dóna entrada a aquest blog i el tema et resulten delirants, no et perdis l'article i les il·lustracions que Sofie Tapia li va dedicar a un article publicat el passat mes de març a boredpanda.com (2).

En el mateix registre, a menys que l'ajuntament de Praga ja se l'hagi carregat, pots trobar una instal·lació similar al Parc Folimanka d'aquesta ciutat (3), on un grup d'artistes de carrer va transformar en un simpàtic R2D2 una antipàtica sortida de ventilació d'un refugi nuclear de l'època de la guerra freda (4). Amb una visió de parc temàtic, tot i no aprovar la iniciativa dels artistes, ni trobar-la malament del tot, l'alcalde de la vila va ficar de relleu la seva erudició declarant que hauria preferit que el robot es trobés al districte on va viure Karel Capek (5), l'autor txec que va encunyar per primera vegada la paraula "robot" el 1920 en la seva obra R.U.R. (Rossum's Universal Robots) (6).

Finalment, vull aprofitar la temàtica d'aquest article per desmentir les falses declaracions que alguns medis valencians haurien atribuït a Mònica Oltra i que pots trobar a continuació.


  1. Com sé que estaràs molt interessat en aquest tema, pots trobar la seva biografia a Wikipedia, aixi com nombroses ressenyes de les seves conferències ... en alemany!
  2. Sofie Tapia: German Professor Who Is A Hardcore Star Wars Fan Has Just Repainted An Observatory Into R2-D2, boredpanda.com, March 2019
  3. Park Folimanka, Praha 
  4. Nuclear shelter vent turned into R2D2 from Star Wars, BBC News From Elsewhere, 24.10.2017
  5. Wikipedia: Karel Capek
  6. Wikipedia: R.U.R. (Rossum's Universal Robots)

No comments: