Monday, August 5, 2019

the devil went down to georgia

"Devil Comes Back to Georgia" feat. Mark O'Connor
with Daniels, Cash, Tritt and Marty Stuart
, Youtube, 03.05.2010

El diable estava deprimit després d'haver robat moltes menys ànimes del que s'esperava. En arribar a Geòrgia va creuar un jove que estava tocant el violí i el va desafiar: El diable li donaria a Johnny un violí daurat si el jove tocava millor que ell; en cas contrari, el diable es quedaria amb l'ànima de Johnny (1).

Creat en 1979 per la Charlie Daniels Band (2) és un dels millors temes de bluegrass que mai no he escoltat. El vídeo amb què he obert aquest article va ser gravat en 1993 per Charlie Daniels i el violinista Mark O'Connor (3), que el va publicar al seu canal a Youtube. Amb la col·laboració de Travis Tritt (4), interpretant al diable i dos monstres del country: Marty Stuart (5), interpretant a Johnny, i Johnny Cash (6), narrant aquesta història amb la seva increïble veu.

El vídeo es deixa veure, però si vols escoltar el tema amb un so de més qualitat, et proposo de punxar el vídeo que trobaràs a continuació. Al final de l'article trobaràs un altre àudio amb el mateix tema, però interpretat per la Charlie Daniels Band ... puja el volum, perquè és senzillament brutal!!!

Mark O'Connor: The Devil Comes Back to Georgia, Youtube, 06.11.2014

Charlie Daniels: The Devil Went Down to Georgia, Youtube, 08.11.2014

  1. Wikipedia: The Devil Went Down to Georgia
  2. Wikipedia: Bluegrass
  3. Wikipedia: Mark O'Connor
  4. Wikipedia: Travis Tritt
  5. Wikipedia: Marty Stuart 
  6. Wikipedia: Johnny Cash

No comments: