Thursday, December 3, 2020

chris el suís

DocsBarcelona - Chris el suís, Youtube, 25.11.2019

A principis dels 1990 va esclatar la Guerra de Iugoslàvia i joves de tot Europa van anar-hi a lluitar, entre ells Christian Wütenberg, un periodista suís que van trobar mort a Croàcia uniformat com un mercenari.

Quan van repatriar el cadàver de Chris, entre els seus efectes personals hi havia un diari que havia escrit durant el temps que va passar a Croàcia. Gràcies a aquell diari, vint anys més tard una cosina de Chris, la cineasta Anja Kofmel, va investigar les causes de la seva mort i què el va portar a combatre en aquella guerra. A partir de la lectura d'aquell diari, Anja comença a imaginar com van ser els últims mesos de vida del seu cosí.

El que va començar com una curiositat per saber perquè un noi suís de 27 anys va acabar formant part d'un grup armat de mercenaris d'extrema dreta (PIV) a molts quilòmetres de distància de casa seva, es va convertir en una investigació personal i acurada, que va reunir testimonis com els membres de la seva família, els seus ex-companys periodistes, mercenaris del PIV i, fins i tot, l'ex terrorista "Carlos, el Chacal".

La visió que a poc a poc es va anar creant en l'imaginari de la Anja Kofmel sobre els últims mesos de vida de Chris, es va transformar en un món animat molt personal que recrea la història d'una mort anunciada.


Visites recomanades:

No comments: