Monday, December 7, 2020

daniel boone

Daniel Boone - Intro, Youtube, 05.08.2008

Daniel Boone era el nom d'una sèrie americana que TVE va començar a emetre en 1966 (1). El genèric de la introducció de la versió en espanyol era una honesta advertència del que t'esperava si decidies seguir veient la sèrie.

Recordo que la canalla de l'escola resumíem així el genèric: Daniel Boone, Daniel Boone, saca la escopeta y hace pum ... Tot i desafinar com a posseïts, és just admetre que mai no vam arribar a la performance dels intèrprets d'aquell genèric.

Tota la sèrie era un fake anacrònic. Els deu fills que havien tingut Boone i la seva dona Rebecca es reduïen a la sèrie a una parella: Jemina i Israel Boone (2). Francament, a ningú se li hauria fet gens estrany veure a Daniel Boone tallar la gespa davant de casa abans de rentar una Mercury Commuter del 1958 , o fent una barbacoa amb el seu company d'aventures, l'indi Mingo mentre bevien unes birres. En realitat, la sèrie era tan dolenta que no podies deixar de veure-la (diable, tampoc hi havia més cadenes per fer zapping en aquells temps!).

Jo estava tan enganxat que vaig demanar un barret de Boone per Nadals. No era de pell de castor i, tot i recordar els ratots que corrien per Barcelona en aquells temps, sempre he preferit pensar que estava fet amb pell de conill.

I just per acabar amb aquesta astracanada, un detall interessant mencionat per Wikipedia (2) i del que no em vaig assabentar sinó molts anys més tard:
Cap al 1800, Boone i la seva família  es van establir a Missouri, territori que fins al 1804 va pertànyer a la corona espanyola. Els espanyols li van oferir la nacionalització, terres i un càrrec administratiu-judicial, entusiasmats com estaven per tenir a Louisiana un heroi nord-americà. Amb la compra de Louisiana pels USA els Boone van tornar a viure en territori nord-americà. La llegenda diu que, tot i l'avançada edat de Boone, va seguir caçant i viatjant gairebé fins al final dels seus dies, arribant a visitar els contraforts de les Muntanyes Rocoses. Després de la seva mort, veïns de Kentucky van traslladar les restes a aquest Estat, però sembla que els de Missouri els van enganyar sobre l'emplaçament real de les restes i encara avui els dos estats es disputen el lloc real on es troba la seva sepultura.

  1. Daniel Boone, La tele de ayer, 29.10.2019 
  2. Wikipedia: Daniel Boone

No comments: