Wednesday, May 4, 2022

could wind energy power the earth ... 18 times over?

Dan Jørgensen: How wind energy could power Earth ... 18 times over, TED Countdown Summit October 2021

Fa uns dies vaig publicar un post (1) que vaig tancar amb aquestes paraules: La guerra d'Ucraïna sembla haver-nos fet oblidar que tenim un problema amb el canvi climàtic, que les amenaces al voltant del subministrament del petroli i el gas de Rússia ens estan fent oblidar que hi ha una transició energètica pendent, i que els capitals que li haurien d'estar destinats estan sent devorats per una estúpida inversió en armaments.

Així doncs, prefereixo seguir compartint amb tu alguns vídeos i articles que he estat llegint darrerament sobre el combat més important al que ha de fer front la humanitat: el de la seva supervivència! (2)

Avui m'agradaria segui amb la presentació que el ministre del clima de Dinamarca: Dan Jørgensen, va fer al The Countdown Summit (3) que va tenir lloc a Edimburg del 12 al 15 d'octubre del 2021.
Nota: Com els subtítols de la conferència no sempre funcionen al vídeo, si tens dificultats per seguir l'àudio en anglès et proposo que punxis l'enllaç per anar a la pàgina de TED i busquis el botó: Read transcript. Selecciona la llengua de la traducció de la conferència que prefereixis i veuràs que el text es presenta sincronitzat amb l'àudio i és molt fàcil de seguir.
En aquesta conferència, Dan Jørgensen ens explica els orígens de la industria eòlica del seu país i de la seva producció actual. També ens parla de la presentació del seu pla per posar fi en 2050 a la indústria petroliera del seu país i seguir invertint decididament per la transició cap a un futur lliure d'hidrocarburs, aprofitant els excedents de l'energia eòlica per la seva transformació en hidrogen verd.


  1. Veure Russia doubles fossil fuel revenues, publicat en aquest blog el 29.04.2022
  2. Emma Pons Valls: La comunidad científica en Catalunya se rebela contra la inacción climática, Público, 01.05.2022
  3. The Countdown Summit, October 12-15, 2021, Edinburgh, Scotland: TED, Programs

No comments: