Saturday, May 3, 2014

smart highways: glow in the dark roads



https://www.youtube.com/watch?v=iLelN4bBjAs
Jo no dic que no hi hagin altres llocs on es pugui parlar de Smart Cities: tot i que és sorprenent que a l'entrada en anglès de Wikipedia no estigui repertoriada com a tal, a dia d'avui, una vila que pretén ser una referència mundial (1). 

De totes maneres, la meva opinió personal és que, més enllà de les declaracions d'intencions, els Països Baixos son una referència en aquest tema, com en tants altres. El passat mes d'Agost del 2013 vaig explicar-te les meves impressions sobre Almere i els Països Baixos en general. I el passat 24 d'Abril vaig parlar de Canal House: el primer edifici que serà construït per una impressora 3D.

Avui m'agradaria parlar-te d'un dels projectes de Daan Roosegaarde (2): Smart Highway. Wired parlava del projecte el mes d'Octubre del 2012 (3),  La CNN va emetre una entrevista el passat 13 d'Agost del 2013 (4): més de vuit mesos abans que la "cadena europea" Euronews (5) en parli.

Com diu en Daan, no hi ha res de revolucionari en les tecnologies que utilitza: la pintura fluorescent té un llarg passat darrera seu i els molins de vent ja fa temps que giren als Països Baixos.  El que es revolucionari és la utilitat que en Daan dona a aquestes tecnologies, el design i la prospectiva que els hi dona. El resultat és senzillament no és solament impressionant, sinó també il·lusionant !


  1. De totes maneres, veient la llista de ciutats que es mencionen a l'article de la versió en anglès de Wikipedia sobre les Smart Cities, no crec que cap ciutat que es pretengui com a tal, i que no sigui mencionada, hagi de preocupar-se. Qui si hauria de preocupar-se (i molt!) és l'autor de l'article. I també aquells que li han donat el vist-i-plau a la seva publicació. Naturalment, no és més que una opinió personal.
  2. Wikipedia: veure Daan Roosegaarde i Studio_Roosegaarde. Veure també altres projectes de Daan a la pàgina de Studio_Roosegaarde.
  3. veure Autopia: Netherlands Highways Will Glow in the Dark Starting Mid-2013.
  4. CNN: Smart highways inspire innovation, 08.13.2014. Innovator Daan Roosegaarde describes how "intelligent roads" could revolutionize the future of transportation.
  5. Euronews: Glow in the dark roads. Just afegir que fins i tot en Dominique Ristori, amb qui estic en contacte a través de Google+, també va tocar el tema més d'una setmana abans que Euronews.

No comments: