Tuesday, August 16, 2016

amazing brexit

source: Marian Kamensky
.
.
Fullejant la versió en francès de Slate vaig llegir un article que comentava una noticia apareguda el 12.08.2016 a Spiegel. Exagerant com sols els periodistes saben fer-ho, l'article parlava d'una explosió de les demandes de nacionalitat alemanya per part de ciutadans britànics. Vull dir que sí, que hi han viles on les demandes han doblat o triplicat, però que no estem parlant de milers de demandes ... o no encara!  Et passo les referències dels articles per més informació i aquesta vinyeta genial de Marian Kamensky.

De totes maneres el 14.08.2016 publicaven a eldiario.es una noticia que donava a entendre que, qualsevol que pugui ser el sentiment d'intranquil·litat que pugui provocar l'impacte del Brexit entre els britànics que viuen a Alemanya, sembla que no té res a veure amb el que ha provocat entre els britànics que viuen a Espanya. Espero que els britànics no llegeixin aquest diari, perquè no estic segur que la lectura dels comentaris dels lectors hagi acabat per tranquil·litzar-los.



source: Spiegel Online

1 comment:

Roy Batty said...

Com romandre a la Unió Europea quan el teu país ha decidit abandonar-la? Per fer front al Brexit, hi han britànics que s'han posat a la recerca d'un passaport europeu: a través de l'amor o, més freqüentment, mitjançant el redescobriment d'ancestres a un dels estats membres.

El més curiós és que molts estan recordant les seves arrels irlandeses: al voltant del 10% dels britànics són elegibles per a la ciutadania del país de trèvol, que es podria concedir fins als néts dels seus nacionals. La généalogie pour éviter le Brexit, La Presse (Canada), 16.08.2016