Friday, September 25, 2020

pennywise - bro hymn

Pennywise - Bro Hymn (live at Gampel Open Air, 2006), Youtube, 01.05.2009

Aquesta és la història de Jason Thirsk, fundador de la banda californiana de punk rock Pennywise. Es també la història d'un tema amb una lletra preciosa: Bro Hymn que Jason va escriure en record a tres amics seus morts a causa d'un accident.
Als meus amics del present, del passat i del més enllà.
Especialment aquells que no van estar massa temps amb nosaltres.
La vida és el més preuat que pots perdre.
Mentre vau estar aquí, la diversió no s’acabava mai.
Riure un minut només era el principi,
Canton, Colvin, Nichols, aquesta cançó és per vosaltres.
La banda va publicar aquest tema en 1991 i el va reeditar en 1996, després del suïcidi de Jason Thirsk, canviant la darrera línia del primer paràgraf de la cançó: 'Canton, Colvin, Nichols, this one's for you' per 'Jason Matthew Thirsk, this one's for you'.

El vídeo del tema de la cançó amb el que he obert aquest post és d'un concert que la banda va donar a Suïssa, al Gampel Open Air, en agost del 2006. L'ambient ... brutal, com sempre. El vídeo és d'una vella emissió de la SF Zwei: Music Night. No és que la imatge sigui de la mala qualitat, és la polseguera que aixecava el personal ballant davant de l'escenari.

Aquesta és també la història d'un himne corejat als estadis d'arreu d'Europa i dels USA per milers d'aficionats que no tenen ni idea ni de qui el va escriure ni a qui el va dedicar.

Pennywise - Fuck Authority, Youtube

No comments: