Thursday, September 10, 2020

rock'n'trini - sigelpa

SIGELPA folk core - Culvolució, Youtube, 15.11.2016

Fa uns dies vaig dedicar-me a buscar a Google bandes de punk rock cèltic a Nou Barris (9B). I entre les moltes coses que vaig trobar em va cridar molt l'atenció un article d'Hop Guerrilla (1) anunciant la celebració de l'Anti Patrick’s Day del 16.03.2018 (2).

Em va cridar l'atenció perquè el concert estava anunciat per la gent d'Alternatives de Nou Barris (3) a la Via Favència 441 ... que és justament on es troba el local de Rock'n'trini. Si vius a BCN i mai has sentit parlar d'aquest local mític de la Trinitat Vella et recomano molt i molt llegir l'article que li va dedicar Nando Cruz un diumenge del gener del 2017: El Rock'N'Trini, autoescuela del hardcore y punk barcelonés, inició los fastos de su 25 aniversario (4).

Aquest article s'ajusta molt bé al que em va dir d'aquest local un vell amic que va intentar engrescar-me per anar a un concert d'una banda que ens agradava molt. A causa de la distància -jo ja vivia a Suïssa- i per circumstàncies familiars, no va ser possible. Poc temps després ell també va marxar de BCN i ja no es va tornar a presentar la possibilitat d'anar-hi junts.

També em va cridar molt l'atenció que Sigelpa (6) es trobés entre les bandes del cartell de l'Anti Patrick’s Day. Més que res, perquè poques setmanes després del seu concert al Rock'n'trini la banda ho va deixar córrer. En cas que no hagis sentit mai parlar d'aquesta banda, deixa'm afegir que va néixer 10 anys abans de la seva dissolució a Terrassa, i que tant la música com les lletres dels seus temes eren brutals.

El problema era que no encaixaven. Si els directes de la banda engrescaven de valent, el nom de la banda et recordava a una fàbrica d'un polígon industrial del Vallès. Si la veu dels seus vocals podia recordar-te a una banda de kumbaiàs, la seva música i les lletres dels seus temes estaven a anys llum de moltes bandes que es tenen per radicals. Les seves lletres estaven massa carregades de metàfores perquè les entengués un personal molt perjudicat pels pertorbadors hormonals i que fa molt de temps que no practica l'exercici de pensar:
Queda pensament o tot és publicitat? Vist el parvulari mental que heu muntat, us deixem aquesta Oda a l'odi i marxem ballant
I com cantaven en català, aquells que sí que sabien interpretar els seus missatges àcids contra els revolucionaris de saló, els polítics de tot pèl en general i el procés en particular, van decidir ignorar-los. 
Pots imaginar perquè si escoltes aquests temes, : Us tornarem a votar, País de Titellaires, Bronca o Remeu ...

SIGELPA folk core - Remeu (Lyric Video), Youtube, 16.03.2018

De totes maneres, qui millor que la banda per descriure's a si mateixos a un tema brutal, Aquí ens tens:
Molt folk pels que van de punk autèntic, massa tralla per ser comercials. Aquesta merda inclassificable és el que ens fa tan brutals (...) Seguim amb la nostra merda de sempre, molt rollo però cap conclusió (...).
El problema d'aquesta banda també era que no hi ha abundància de locals com el Rock'N'Trini. A Catalunya no hi ha molts llocs com Nou Barris. I pel que fa a Barcelona ... un tema que has d'escoltar (per si algú s'embala, li recordaré que és del 2016).

SIGELPA folk core - Puta Ciutat (Lyrics video), Youtube, 07.11.2016


  1. Hop Guerrilla: Home page
  2. Hop Guerrilla: FA9B - Drink Hunters / Sigelpa / 2084 / Axirripunk – 16/03
  3. Facebook: Alternatives de Nou Barris
  4. Rock'n'trini: Home page, Google Maps
  5. Nando Cruz: Un refugio bajo la ronda de Dalt. El Rock'N'Trini, Autoescuela del hardcore y punk barcelonés, inició los fastos de su 25 aniversario con una noche de rockabilly demente, El Periódico, 08.01.2017
  6. Sigelpa: Twitter, Youtube, Facebook

No comments: