Tuesday, September 8, 2020

la ruelle du lapin vert (lausanne, ch)

RTS Téléjournal 19.06.2020 12h45

El passat 19 de juny, el telenotícies de RTS presentava un mural realitzat a la Ruelle du Lapin-Vert, al centre antic de la vila de Lausanne (1), per un artista local: Sebastien Pridmore (2). Amb l'acord de la propietària de l'edifici, l'empresa que estava al càrrec dels treballs de renovació va contactar l'artista per encarregar-li la realització d'un mural (3). En reconeixement a l'autorització de la propietària, Pridmore va escollir com motiu una vella foto de Lausanne dels anys 1900, on apareixen alguns membres de la família de la propietària.

Du café et du charbon pour une fresque murale, 20minutes, 30.06.2020

Sebastien Pridmore és conegut per crear les seves pròpies pintures i ja no fer servir mai colors industrials. Bàsicament, utilitza pigments alimentaris naturals, com el safrà, la remolatxa, la cúrcuma o fins i tot el cafè. Un mètode de treball que ningú domina com ell a Suïssa.

Una de les particularitats d'aquest mural és la seva realització en un carrer molt estret. La conseqüència és que Pridmore no va poder mai fer un pas enrere per tenir la més mínima perspectiva (4). L'artista va convertir la manca de visió de perspectiva en un avantatge que permet als vianants viure l'obra en detall mentre travessen el carrer i submergir-se en la història que explica (5).


  1. Google Maps: Rue Cité-Derrière 15, CH-1005 Lausanne
  2. Sebastien Pridmore: Home page, Facebook
  3. Veure Lausanne (CH): Street Art, publicat el 01.07.2018
  4. Sebastien Pridmore: Home page - Older Works
  5. Lausanne: une fresque Belle-Epoque dans une ruelle de la Cité, SwissInfo, 30.06.2020 || Une fresque murale permet la rencontre de l'art et l'immobilier, Syntagme, Juin 2020

No comments: