Thursday, September 24, 2020

ratpenat - barcelona ha mort

Ratpenat ft. Morfi Grei - Barcelona ha mort (Videoclip oficial), Youtube, 02.04.2020

Avui pot ser un dia de festa a BCN, però també serà per alguns un dia menys abans que la sala Rocksound tanqui per sempre el diumenge 4 d'octubre (1) i el seu local derruït i entregat a l'especulació urbanística que ofega el Poble Nou.

Fa uns dies, llegint un article de Pau Navarra a Rockzone (2) sobre el tancament del Rocksound, vaig trobar un paràgraf que feia al·lusió a una banda de la que tenia ganes de parlar un dia: Ratpenats (3).

El look i els temes de la banda presenten una barreja d'estils que a un senyor de la meva edat li poden provocar un efecte psicotròpic: "¿Dónde están esos grupos de chavales/as de 16 años versionando a Eskorbuto? Ni el rock ni el punk no han muerto, pero se están volviendo puretas” (...) Punk, metal… al final la gracia de Ratpenat es que es una banda de rock n’ roll donde las etiquetas poco tienen que decir. ¿Lo preferís así?: “Totalmente, esto en los 80 no hubiera sido posible. Poder hacer lo que quieras sin vigilar en saltarte el estilo va con la filosofía de Ratpenat. También es la gracia de que los cuatro componentes venimos de diferentes estilos e influencias, también la diferencia de edad entre nosotros ... Creo que mola mucho, si un tema suena punk, el otro thrash y el otro rockandroll ¿qué más da?”(4). Estic segur que vas veient el que volia dir.

Pel post d'avui he seleccionat dos temes. El primer: Barcelona ha mort, perquè és un clin d'oeil a Ciutat Podrida, de La Banda Trapera del Río (5), i perquè han reeixit a incloure un Morfi Grei ja molt vellet interpretant el tema. El segon: Ratpenat - Vacances (de cara) al sol (Directe al Salamandra) és un clin d'oeil a un conegut tema dels Sex Pistols: Holidays In The Sun amb una lletra traduïda molt i molt lliurement, com si diguéssim. Però com no tinc cap gana que em tanquin el blog per una astracanada, no he editat el vídeo i et proposo punxar l'enllaç si el vols veure.

Vinga doncs. Una forta abraçada a tots aquells que avui teniu festa i, si a més feu pont, encara millor. I a tots els altres, penseu que demà és divendres i s'acaba la setmana.

  1. Nando Cruz: La sala Rocksound, templo de la música de guitarras, será derruida, El Periódico, 15.09.2020  || Guillem Vidal: Rocksound: un trist adeu al Poblenou, elpuntavui.cat, 16.09.2020
  2. Pau Navarra: Barcelona mata Rocksound, Rockzone, 15.09.2020
  3. Ratpenat: Home page; Youtube; Facebook; Instagram
  4. Pau Navarra: Barcelona mata Rocksound, Rockzone, 15.09.2020
  5. Ratpenat - 50% Glam 50% Clavegueram, Rockzone, 12.06.2020
  6. Veure Aliento de noches, publicat en aquest blog el 30.03.2020

No comments: