Wednesday, May 19, 2021

tarifa - les algues attaquent

ARTE Regards - Les algues attaquent, Arte-TV, 2020


Avui m'agradaria compartir amb tu una emissió del programa: ARTE Regards: Les algues attaquent, disponible en aquest enllaç des del 18.03 al 16.06.2021.

El vídeo parla de la invasió d'una alga asiàtica anomenada Rugulopteryx okamurae, que està envaint el litoral i reduint les captures dels pescadors de la zona. Els pescadors sospiten que l'alga ha arribat a l'Estret de Gibraltar amb els portacontenidors gegants que descarreguen a Algeciras els containers i, ja posats, també l'aigua de mar que porten com a llast per equilibrar els vaixells.

Hi ha qui diu que no és segur que aquesta sigui l'explicació i que cal seguir investigant. Però imagino que els pescadors tenen la seva part de raó quan l'Autoridad Portuaria de la Bahía de Algeciras (APBA) es va veure en l'obligació de contractar un servei de retirada de restes de l'alga a conseqüència de l'estat de la franja costanera situada a l'est del Parque Natural del Estrecho. Amb tot però, tinc com el sentiment que els diners destinats a aquesta activitat és inferior al cost d'una estació de depuració on els portacontenidors podrien buidar les cales.

L'àudio del vídeo està en francès, També pots veure'l en alemany amb subtítols en espanyol seleccionant aquesta opció en el meu de llengües del vídeo.


Hi ha molts articles sobre el tema. Et passo els següents per si vols completar el contingut del video amb altres lectures

No comments: